Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Kirsten Vermeulen-Hoving is Kircylicious Artthings

Kirsten Vermeulen-Hoving is Kircylicious Artthings

Kirsten aan het werk aan haar multifunctionele tafel
Kirsten Vermeulen-Hoving is Kircylicious Artthings

Door: Wim Uithol

Rijsoord – Kirsten woont sinds 2001 in Rijsoord (Ridderkerk), maar groeide op in de landelijke omgeving van de provincie Drenthe. Vanaf een jonge leeftijd, heeft ze elke gelegenheid aangegrepen om zich grafisch te uiten met een pen, een borstel of met verf. Dit doet ze op papier, canvas, muren of op de menselijke huid. Ze houdt zich bezig met Illustrations, paintings, wall painting, belly painting, body painting, logo design en tattoo design. Als autodidact heeft ze altijd bewondering gehad voor het werk van Salvador Dali en Giger. Daarnaast is ze een grote fan van de ‘art nouveau’ (Jugendstil) en deze stijl heeft hier en daar wat sporen achtergelaten in haar werk.

Kirsten vertelt
“Heel in het begin begon ik met contékrijt, daarna acrylverf en nu ben ik helemaal bezig met Oost-Indische inkt. Het was in het begin ook veel grafischer, maar ik ben nu verder meer met tussen tinten aan het werk. Maar misschien ga ik weer terug naar de pentekeningen, het wisselt bij mij een beetje.” We spreken met haar in haar atelier, tevens keuken. Met drie jonge kinderen is er geen plek voor het ‘grote werk’, waar ze later graag aan wil beginnen. “Het voordeel van het werken op vellen papier is dat ik het in mappen kan bewaren zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.”

Portretten
Een onderdeel van haar werk is ook het maken van portretten in opdracht, wat zo’n beetje moeilijkste is wat een kunstenaar aandurft. En naar blijkt met succes want via instagram heeft ze veel opdrachten gekregen vanuit alle werelddelen. Mede daardoor is haar website (www.kircylicious.com met een link naar instagram) in het engels. “Vaak krijg ik daarbij het verzoek een foto erbij te doen waarbij ik werk aan de tekening.”

Muren en bodypaint
“Ik krijg vaak opdrachten om een kinderkamer van een decoratie te voorzien. Als ik dan zo’n kamer binnenkom zie ik gelijk wat ik zou willen maken. Maar ik wordt moe van sommige mensen die met een plaatje van bijvoorbeeld Walt Disney als voorbeeld komen. Dat wil ik niet. Dat gebeurt ook soms met bodypainting, dat ze zelf met ideeën komen die me niet aanspreken. Dan hoeft het van mij eigenlijk niet meer.” Kirsten streeft ernaar om te werken in het ‘nu’. “In deze wereld moet je niet stil blijven staan. Zo van dit kunstje kan ik en dat blijf ik doen. Dat is saai. Ook mijn inspiratie komt van het nu, van wat ik mooi vind. Met pentekeningen bijvoorbeeld schets ik eerst met potlood en bij het tekenen komt er steeds meer bij. Mij hoofd loopt dan gewoon leeg op het papier.”

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.