Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Komt de zomerhit van 2017 uit Zwijndrechtse muziekstudio?

Komt de zomerhit van 2017 uit Zwijndrechtse muziekstudio?

Marcus Rietveld, Noah Seelmann, Davina Michelle, Sebastiaan Brouwer en Giovanni de Deugd
Komt de zomerhit van 2017 uit Zwijndrechtse muziekstudio?

De redactie kreeg een bericht binnen met als onderwerp: Davina Michelle nieuw zangtalent uit de omgeving

Zwijndrecht – Marcus Rietveld van Sub Bass Music Group legt uit. “Met een groep muzikanten heb ik een muziekproductiebedrijf op de Ringdijk in Zwijndrecht, genaamd Sub Bass Music Group. Wij staan voor het ontwikkelen van opkomend zangtalent.”

Davina Michelle
Op afgelopen 5 juni was de single release van ‘Pillow’, inclusief videoclip opgenomen in Spanje. Binnen vijf dagen al meer dan 17.500 keer bekeken op YouTube. Het is haar eerste eigen nummer na een paar uitgebrachte covers. Davina over hoe het begon: “Ik had een kort filmpje gemaakt in de badkamer voor de akoestiek en dat op YouTube gezet. Daarop hebben ze gereageerd. En ja, je wordt natuurlijk wel benaderd door een groep jongens die je niet kent en je wordt uitgenodigd. Je vraagt je dan of het wel veilig is en of het wel serieus genoeg is.” Uiteindelijk heeft ze toch contact opgenomen en resulteerde haar filmpje van maar 30 seconden in een muziekstudio met professionals ter begeleiding. “Daarna kwam ik elke week langs en de opnames gingen erg goed. Nu ben ik hier zo’n drie dagen in de week.” Binnen een jaar van de badkamer op een podium hoe is dat? “Ik kwam hier eigenlijk met geen enkele kennis of ervaring en nu heb ik hier in een jaar zoveel geleerd ook hoe ik mijn stem moet gebruiken.” De avond na het interview trad ze op in club Villa Thalia Rotterdam en op 24 juni in Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Sub Bass Music Group
Marcus vertelt: “Ik ben in contact gekomen met de groep in het eerste jaar van de Rockacademie. Ik speelde na de eerste week al in bandjes met drummer Sebastiaan. Dit is uitgegroeid tot studiosessies met verschillende vocalisten. Mijn werkzaamheden binnen de groep. Ik ben bassist, maar daarnaast produceer ik, arrangeer ik (muziek transcriberen), boek optredens en houd ik de financiën bij. Noah Seelmann is producer, toetsenist, componist en arrangeur. “Door het spelen in verschillende bandjes heb ik Marcus en Sebastiaan ontmoet. Na het doen van verschillende sessies in de studio met verschillende vocalisten is de Sub-Bass Music Group ontstaan en werken we aan releases van artiesten. Wij staan voor het ontwikkelen van muzikaal toptalent en proberen de artiest zo goed mogelijk te begeleiden voor een duurzame carrière in de muziekindustrie.”

Sebastiaan Brouwer is producer, drummer, mixer en songwriter. “In 2010 begon ik mijn studie aan de rockacademie en tegelijkertijd ben ik begonnen met het opbouwen van de Sub-Bass studio. Uiteindelijk is deze studio uitgegroeid in samenwerking met de andere jongens. Ik ben heel persoonlijk met de artiest bezig met het ontwikkelen van een duurzame carrière. Giovanni de Deugd verzorgt foto, film, video, online profilering en is de graphic designer van de groep. “Voor de artiesten verzorg ik al het beeld en design. Fotografie en artwork voor de covers van de singles/albums tot de videoclips en de websites in de zelfde stijl bij de artiest. Ik ben de groep in contact gekomen doordat ik foto shoots deed. Zo begon ik voor een zangeres te fotograferen en ging ik later ook de clips maken. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot alle grafische aspecten die je achter mijn naam ziet staan.”

Het resultaat van al het bovenstaande is te zien op www.davinamichelle.com en Facebook.com/DavinaMichelleMusic.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.