Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Kunst te koop voor een goed doel

Kunst te koop voor een goed doel

Twee van de schilderijen die geveild zullen worden
Kunst te koop voor een goed doel

De schilders van Barteljee verkopen hun schilderijen en de opbrengst is bestemd voor de Stichting Voor Sara

Zwijndrecht – Op zaterdag 20 mei 2017 bent u van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom in het atelier van Barteljee aan de Westelijke Parallelweg 50 te Zwijndrecht. De schilders van Barteljee verkopen dan hun schilderijen en de opbrengst is bestemd voor de Stichting Voor Sara. Er worden schilderijen verkocht vanaf €15,00 waarop geboden kan worden.

Een aantal schilderijen plus de prijzen zijn alvast bekijken in De etalage Voor Sara op barteljee.nl/voor-sara/. Er is al op een aantal schilderijen geboden. Men kan alvast een bod uitbrengen of overbieden op een al gedaan bod. Ook de verkoop van o.a. koffie/thee/limonade met taart, epoxy taartlampjes en sieraden is voor dit goede doel. Ook zullen er in het atelier spaarpotten staan Voor Sara, want alle kleine beetjes helpen.

Stichting Voor Sara
Sara Verbrugge is het bijna 2 jaar oude dochtertje van Emine Kara en Bram Verbrugge. Sara heeft de zeldzame spierziekte MDC1A. Op de website ‘Stichting voor Sara‘ is meer informatie over Sara. Hieruit een fragment: “Stichting Voor Sara is eind 2016 opgericht door de ouders van Sara Verbrugge. Sara is een vrolijk, pienter meisje uit Dordrecht van anderhalf met de ongeneeslijke spierziekte MDC1A. Kinderen met MDC1A worden over het algemeen niet oud. Bovendien brengt de spierzwakte veel beperkingen met zich mee in het dagelijks leven. Daarom zetten wij ons sinds de diagnose met hart en ziel in voor Sara en alle andere kindjes met deze verschrikkelijke spierziekte. Ook willen we bekendheid geven aan de vele tientallen onbekende en zeer zeldzame spierziekten en de impact voor patiënten en hun families.”

Bart van de Bom
Op de vraag hoe deze verkooptentoonstelling is ontstaan antwoord de eigenaar van Barteljee, “Dat komt omdat ik Bram Verbrugge vrij goed ken en hem regelmatig spreek. Ik wist van de speciale spierziekte die zijn dochtertje heeft en vernam dat hij een stichting had opgericht om aandacht te krijgen voor deze ziekte en geld in te zamelen voor onderzoek. Dit had Bram ook al gedaan door in april de marathon te lopen met het zelfde doel. Toen dacht ik dat wij, de club van Barteljee, best een bijdrage konden leveren. Ik heb aan Bram gevraagd of hij dat goed vond en hij vond dat fantastisch. Toen stelde hij voor dit te koppelen aan een geplande benefietweek, waar ik nog niets van wist.” Die benefietweek begint in de week na Moederdag en de invulling daarvan is te vinden op www.voorsara.nl.

De Barteljee schilders
Hoe stonden de kunstschilders van Barteljee er tegenover. Bart van der Brom, “Dat was hartverwarmend. Die zeiden gelijk ‘geen twijfel mogelijk, we doen mee’. Omdat ik wel vaker met kunstveilingen heb mee gedaan voor goede doelen stelde ik dat we het niet weg hoeven te geven, het is namelijk niet ongebruikelijk om tien procent, van de uiteindelijke verkoopprijs, te vragen voor materiaalkosten en dergelijke.” Daar wilden de kunstschilders niets van weten en de opbrengst moest voor het hele bedrag naar de Stichting voor Sara gaan. Het streefbedrag, wat Bart betreft is duizend euro. Dit moet dan komen uit de verkoop van de schilderijen, van consumpties die op de betreffende dag worden verkocht en de inhoud van de ‘spaarpotten’.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.