Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Muziek en cultuur op het Noordparkfestival

Muziek en cultuur op het Noordparkfestival

Muziek en cultuur op het Noordparkfestival

Zaterdag 30 juni is in het Noordpark in Zwijndrecht de vierde editie van het Noordparkfestival. Het wordt weer een verrassende en afwisselende dag. Echt een muzikaal cultureel feest voor jong en oud, van 11.30 uur tot een uur of zeven ’s avonds.

Het festival in het idyllische Noordpark langs de Oude Maas, waar ook het Beeldenpark te vinden is, is dit jaar uitgebreider dan vorige jaren dankzij de samenwerking met de Vrienden van het Beeldenpark. Toch is de toegang tot het Noordpark helemaal gratis met dank aan de diverse sponsors. Er zijn net als vorig jaar twee podia, zodat het programma nagenoeg ononderbroken door kan gaan.

Hoe ziet het muzikale programma eruit?
Met veel tromgeroffel zal Jong Holland het publiek vanaf het winkelcentrum Walburg naar het Noordpark meetrekken, waar het festival om 11.30 uur begint. Na een luidruchtig optreden van “Sassenachs Warpipes and Drums”, de uit Zwijndrecht afkomstige Schotse band, die opzien baart met enorme drums en doedelzakken, kunnen de bezoekers genieten van de drie zingende zusjes uit Hendrik-Ido-Ambacht, “Three Third”, die naast hun studie bouwen aan een indrukwekkende zangcarrière. Ze waren eerder op het Noordparkfestival.

De middag begint rond half twee met bigbandmuziek van Rita de Kimpe en Casey’s Big Band. Natuurlijk is “Het Geklank Des Konings” weer van de partij en als succesreprise is de uit Dordrecht afkomstige “Luis Santana y Sos Amigos” met Zuid-Amerikaans en Caribisch repertoire er weer.
Een shantykoor mag niet ontbreken: het Zwijndrechtse shantykoor “Buitengaats” laat iedereen lekker meezingen en meedeinen met de bekende zeemansliederen. Tussendoor zijn er soms zeer verrassende optredens van al dan niet lokale artiesten, waaronder leerlingen van het Walburgcollege, die bij het jaarlijkse “Kijk & Luister” op school al uitblinkers waren.

Tsja, en dan de slotact. Dat wordt een klapper. Franklin Brown, die in 1996 met Maxine aan het Eurovisie Songfestival meedeed met het liedje “De eerste keer” (ze werden zevende!) sluit het Noordparkfestival af. Franklin Brown heeft sindsdien een breed repertoire ontwikkeld, van Nederlandstalig tot de stijl van Frank Sinatra, maar dan wel op “his way”. Hij heeft zijn eigen orkest “The Las Vegas Show Orchestra” waarmee hij shows geeft in de stijl van “The Rat Pack”.

Voor de kinderen is er volop vermaak met onder meer een springkussen en er wordt natuurlijk voor lekker eten en drinken op het festivalterrein gezorgd. Het volledige programma staat op www.noordparkfestival.nl.

Beeldenpark
Het Noordparkfestival is niet zo maar in het Noordpark. Want in dat park is ook het Zwijndrechtse deel van het Beeldenpark Drechtoevers. En het Noordparkfestival is daarom ook een goede gelegenheid eens wat nader kennis te maken met de beelden in het park. De Stichting Beeldenpark Drechtoevers is met een informatiestand in het park aanwezig en onder deskundige leiding zijn er rondleidingen door het park langs de kunstwerken. De Vrienden van het Beeldenpark zijn dit jaar zeer actief: zij hebben De Dordtse kunstenaar Rop Schrauwen uitgenodigd. Hij maakt ’s middags met kinderen die daar zin in hebben, bijzondere takkenbeesten, zoals vlinders, spinnen, of wat je zelf bedenkt, van wilgentenen, bast en gras. En kunstenares Ria Bol nodigt jong en oud uit een persoonlijk werkje van speksteen te maken. Langs de rivieroever zijn er tientallen schilders aan de slag om hun “Gezicht op Dordrecht” te schilderen, ook een groep kinderen onder leiding van kunstenares Marjan van Breugel. Dat wordt een bijzonder gezicht, al die schildersezels langs de waterkant. U kunt de kunstenaars van 13.00 tot 17.00 uur zien werken. Alle schilderijen worden vanaf 4 juli tentoongesteld in het Gemeentehuis in Zwijndrecht.

Het Noordpark zal voor deze dag autovrij zijn. Er is een beperkte ruimte op het parkeerterrein van voetbalvereniging VVGZ. Mensen in het bezit van een invalidenparkeerkaart hebben met hun auto wel toegang tot het park.

Nu de zon nog, dan wordt het zaterdag 30 juni een prachtig feest, voor iedereen, gratis toegankelijk, voor de vierde keer, bij het Noordparkfestival in het Beeldenpark langs de Oude Maas in Zwijndrecht!

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.