Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Ridders, duisternis en folklore tijdens de Night of the Knights

Ridders, duisternis en folklore tijdens de Night of the Knights

Ridders, duisternis en folklore tijdens de Night of the Knights

Ridderkerk – Op 12 november 2016 brengt het Ridderkerks Symfonieorkest een spectaculair programma ten gehore tijdens de Night of the Knights. Ridders, duisternis en een rijke Britse historie vormen de ingrediënten voor een verrassende voorstelling waarin orkestmuziek, zang, storytelling en dans elkaar afwisselen. De donkere sfeer van het programma wordt versterkt door de unieke, rauwe locatie waarin dit concert plaatsvindt: de loods van Interdam.

Het hoofdwerk van dit bijzondere concert is The Black Knight van Edward Elgar. De ballade “Der Schwarze Ritter” van Ludwig Uhland inspireerde Elgar tot het componeren van deze symfonie voor koor en orkest. Het resultaat is een spetterende compositie waarin feest, strijd en het noodlot elkaar afwisselen. Dit werk vormde de inspiratie voor de rest van het programma, dat in het teken staat van duistere ridders en Britse folklore. Kom luisteren naar de moderne werken Robin Hood van Michael Kamen en de Batman Suite van Danny Elfman, gevolgd door de prachtige Norfolk Rhapsody van Britse componist Ralph Vaughan Williams. Het concert wordt afgesloten door koor en orkest met delen uit The Armed Man van Karl Jenkins. Dit werk is gebaseerd op de Rooms-Katholieke mis, maar Jenkins combineerde het met arabische en volksmuziek tot een krachtige aanklacht tegen oorlog en strijd.

Met dit concert luidt het orkest een nieuwe periode in. Na bijna 35 jaar van verbintenis aan de Ridderkerkse muziekschool en later ToBe, gaat het orkest vanaf het nieuwe jaar als zelfstandig orkest verder. Een historisch moment voor het orkest, dat gemarkeerd wordt door het groots opgezette Night of the Knights.
Kaarten voor het concert zijn te bestellen via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl. Ze zijn ook te koop op 29 oktober en 5 november tijdens de orkestrepetities. Het orkest repeteert in het Gemini College aan de Reyerweg 249 in Ridderkerk van 9:30 tot 12:00 uur.

Meer informatie over het orkest en haar activiteiten is te vinden op www.ridderkerkssymfonieorkest.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.