Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Toneelgroep Maastricht speelt De Bezetenen

Toneelgroep Maastricht speelt De Bezetenen

Toneelgroep Maastricht speelt De Bezetenen
Fotografie: Ben van Duin

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Voor het eerst in de geschiedenis van Cultureel Centrum Cascade brengt Toneelgroep Maastricht een bezoek aan Ambacht. Vrijdag 8 maart brengen zij het prachtige toneelstuk en portret ‘De Bezetenen’, over een jonge generatie in chaotische tijden.

‘De bezetenen’ (1953) is een toneelbewerking van de roman ‘Demonen’ (1872), een warmbloedig en explosief portret van een groep jonge revolutionairen, die uit elkaar valt. Arie de Mol pakt het stuk 60 jaar later op, overtuigd van zijn zeggingskracht in het Nederland van nu. Het stuk begint als een bijna komische society soap, om te eindigen in een even onbehaaglijke als intrigerende oproep tot menselijkheid. In ‘De bezetenen’ zien we een groep jonge mensen, die de maatschappij omver wil werpen om van de grond af aan opnieuw te beginnen. Op zoek naar persoonlijke vrijheid raken ze echter stuk voor stuk de binding met zichzelf en hun omgeving kwijt. Het stuk daalt af tot in de diepste zielenroerselen van de mens en staat bol van reflecties op de grote vragen van het leven. De discussies zijn warmbloedig, conflicten lopen hoog op en geven het verhaal een ongekende passie mee. ‘De Bezetenen’ laat vol vuur een verbrokkelde samenleving zien, die in de war is en niet gericht op het zoeken naar gezamenlijke oplossingen. Ieder voor zich danst weifelend op de puinhopen van wat ooit een wereldbeeld was.

Toneelgroep Maastricht verbeeldt onder artistieke leiding van Arie de Mol het tijdloze verhaal van de ploeterende mens en zijn verlangen naar houvast. Muzikaal en ontregelend. Hartstochtelijk gebracht. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 8 maart in Cascade. Kaarten kosten € 16,90 en zijn te reserveren via www.stichting-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.