Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Vervelende mensen bestaan niet

Vervelende mensen bestaan niet

‘Het boek dat ook je leven 180 graden verandert’
Vervelende mensen bestaan niet

Auteur stelt: “Dit is het boek dat je leven 180 graden verandert”

H.I.Ambacht/Zwijndrecht – Op de titel van het boek zullen veel mensen reageren dat ze wel een A4tje vol krijgen met namen van vervelende mensen. Vervelende mensen zou eigenlijk moeten betekenen dat het gaat om mensen die je vervelen, maar in onze tijd staat het meer voor irritant, hinderlijk, onsympathiek, lastig en nog meer negatieve betekenissen.

De schrijver van het boek wenst absoluut onbekend te blijven. “Het gaat om wat er in het boek staat en niet om mij.” Zelfs het maken van een afspraak voor een interview heeft al een lange bedenkt tijd nodig gehad. Uiteindelijk konden we antwoord krijgen op de volgende vragen.

Je beweert dus dat vervelende mensen niet bestaan?
“Dat klopt. De eerste reactie van veel mensen is dat ze toch écht wel vervelende mensen kennen. Als dat al niet in hun eigen omgeving is, dan toch zeker wereldwijd. Het is een titel die uitgelegd moet worden.”

De uitleg
“Het boek helpt je radicaal anders naar jezelf en naar anderen te kijken. Het laat zien hoe de oplossing voor een ruzie altijd bij jou ligt. Ook wordt beschreven hoe je mensen en hun gedrag los kunt zien, waardoor je je niet meer aan anderen hoeft te irriteren en uiteindelijk inziet dat vervelende mensen in de kern inderdaad niet bestaan.”

Leven zonder ruzie?
“Ik geloof het niet alleen, ik weet het zelfs zeker. Ik ondervind het dagelijks in mijn eigen leven. Het boek beschrijft geen utopie. Met een andere kijk op jezelf, op anderen en op de relatie tussen jou en anderen, zul je merken dat ook je leven 180 graden verandert.”

Waarom dit boek?
“Je zou kunnen denken dat het voor de lieve vrede maar het beste is om ‘vervelende’ mensen in je leven te ontlopen, maar als je het centrale idee uit het boek doorkrijgt, ga je pas ontdekken wat échte vrede is. Dan wil je helemaal niemand meer ontlopen. Je gaat die verandering naar de buitenwereld toe uitstralen en je zult merken dat een leven zonder ruzie en irritatie vanzelf op je pad komt. Je voelt dan feilloos aan hoe jij zelf verantwoordelijk bent voor het verloop van je relaties met anderen. De slachtofferrol is voorgoed verleden tijd.”

Handboek
Het boek is eenvoudig geschreven en is volgens de auteur geschikt voor alle mensen die in staat zijn over zichzelf en anderen na te denken. Mensen die psychisch ziek zijn, kunnen dat bijvoorbeeld niet altijd. Het is een klein handboekje en het staat vol met praktische oefeningen. Het is niet aan een religie gebonden. Als je weinig te besteden hebt, kun je de complete tekst al voor 1 euro downloaden via www.vervelendemensenbestaanniet.nl, wat ook weer bevestigt dat het niet gaat om geldelijk gewin of roem voor de schrijver. Zo is zelfs het kopiëren ervan vrij, omdat het gaat om de inhoud, aldus de schrijver.

Suggestie
Misschien iets om mee te nemen op vakantie? Het is namelijk bekend dat in de vakantieperiode nogal wat mensen elkaar ‘vervelend’ gaan vinden. Het handboek voor een leven zonder ruzie en irritatie. Pumbo, 106 blz., € 13,50 (paperback). Bestellen kan via www.vervelendemensenbestaanniet.nl of via de plaatselijke boekhandel.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.