Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Vier ogen, twee gedachten, twee beschouwingen

Vier ogen, twee gedachten, twee beschouwingen

Een toost door de auteurs en burgemeester
Vier ogen, twee gedachten, twee beschouwingen

Dat is de titel van een op 14 januari verschenen boek.

Door: Wim Uithol

H.I.Ambacht – Na wat uitleg over het ontstaan van het boekwerk kreeg burgemeester Jan Heijkoop, uit handen van de makers het eerste exemplaar overhandigd. De burgemeester vertelde aan de makers en aanwezige belangstellenden, verheugd te zijn om het in ontvangst te mogen nemen. “Ik heb wel vaker boeken of bundels in ontvangst mogen nemen en dat waren dan vaak beginners. Wat ik nu leuk vind is dat we hier het werk van twee ervaren mensen hebben.” Lovend sprak hij verder over het feit dat twee vaklui het beste uit twee werelden bij elkaar hebben weten te brengen.

De makers
Beiden zijn voor veel mensen al bekend door hun werk in hun woonplaats Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook ver daarbuiten. De één met fotografie en de ander met gedichten. Cees van Meerten’s naam zien we allemaal geregeld onder foto’s staan in de bladen van het lokale nieuws. Ook de gedichten van Joke van der Ark zijn in dit weekblad regelmatig te lezen.

Cees van Meerten
Een fotograaf met een passie. In zijn vakgebied is er vaak een verdeling in vakgebieden. Zo is daar de bruidsfotograaf, de persfotograaf, de portretfotograaf en ga zo maar door. Van Meerten is het allemaal, maar pakt er nog een moeilijk vakgebied bij, artwork/kunst, of oogstrelende foto’s die iets in je los maken. Het kan door de compositie zijn, de kleurstelling of het thema, waardoor er iets in je loskomt. Zijn in dit boek geplaatste foto’s zijn allemaal totaal verschillend, maar vormen toch een eenheid qua sfeer.

Joke van der Ark
Geboren in Den Haag, maar sinds 1983 inwoonster van Ambacht, schrijft al jaren met veel succes verhalen, gedichten en ook een roman. Ze heeft dan ook heel wat levensbagage om uit te putten, want haar leven is niet bepaald over rozen gegaan, blijkt uit haar website, waar haar levensloop kort staat beschreven. Veel van haar werk, zo niet al haar werk, is te vinden op haar website die regelmatig wordt geüpdatet. www.jokevanderark.nl. Allemaal keurig gerangschikt op onderwerp of alfabetisch.

Het boek
Het vers van de pers werk is een bundeling van hun kunstvormen geworden. Beiden zeer actief met hun werk, waren ze elkaar al vaak tegen gekomen op diverse manifestaties en leerden ze niet alleen elkaar, maar ook elkaars werk kennen. Dit heeft geresulteerd in het foto-gedichtenboek, waar eenenveertig foto’s staan met telkens een gedicht van vier regels. Die heeft Joke geschreven, geïnspireerd door de foto die Cees maakte. Aanvullende, beschouwende teksten die het geheel completeren.

De presentatie
Na de overhandiging aan de burgemeester, was er de mogelijkheid het boek gesigneerd aan te schaffen. Het boek is vanaf nu echter verkrijgbaar bij Boekhandel de Plantage in Zwijndrecht, voor €12,50. Het kunstboek is in beperkte oplage in eigen beheer uitgegeven.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.