Home » Nieuws » Kunst en Cultuur » Vocal Heart Popkoor viert 5-jarig jubileum

Vocal Heart Popkoor viert 5-jarig jubileum

Vol energie en passie begeleidt de dirigente het Vocal Heart Popkoor.
Vocal Heart Popkoor viert 5-jarig jubileum

Heilige Nicolaaskerk was afgelopen zondagmiddag voor even het podium voor een concert van de dames van Vocal Heart.

Hendrik-Ido-Ambacht – Met net zoveel energie en plezier als toen het koor pas begon, gaven de leden van het Vocal Heart Popkoor een concert in de Heilige Nicolaaskerk. Alle stoelen waren gevuld en het publiek wachtte in spanning af. Eenstemmig gekleed deden de dames hun entree. Popliederen van onder andere ABBA, Celine Dion en Adele werden onder de bezielende muzikale leiding van dirigente en zangcoach Judith Ellis vol overgave gezongen.

Warme klanken
“Laughter is the music of the soul” staat er op de website van het popkoor. En lachen doen ze zeker. Met een dosis humor weet de conservatorium geschoolde zangcoach/dirigente de koorleden naar een hoger niveau te tillen. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Begeleid door pianist Herman van Rooijen klonken warme klanken door de kerk. De dames hebben zich letterlijk in het zweet gewerkt en gezongen. Helaas wist niemand van de aanwezigen hoe de ramen van de kerk open moesten om de temperatuur iets koeler te krijgen.

Ontwikkeling van talenten
Ons dorp heeft haar eigen Adelle. Carlota Diaz Pauw, ze trad op als gast en is een leerlinge van de zangcoach, maakte diepe indruk met haar versie van ‘Roling in the Deep’. Tevens kon de zangcoach trots vertellen dat Nina Hamels, een dochter van een koorlid, is aangenomen bij de ‘Dutch academy of performing arts’ in Den Haag. Zij zong samen met haar moeder ‘I know him so well’ uit de musical Chess.

Het zomergevoel
Na de pauze volgde een medley van de songs van ABBA. In zonnige zomerse kleding brachten de negentien dames van het koor de musical van Mamma-Mia tot leven. De muziek liet de zon schijnen en de harten verwarmen. Een klein meisje in de dreumes leeftijd, liep vrolijk te swingen op de muzikale klanken.

Het familiegevoel
Dat het koor meer is dan alleen een koor, bleek bij de vertolking van het laatste nummer van het concert. Geëmotioneerd vertelde de zangcoach dat één van de jonge leden getroffen was door een virus waardoor ze in een rolstoel terecht gekomen was. Ze zat in de zaal en werd erbij gehaald. Samen zongen ze haar nummer ‘Rhythm of Life’ uit de musical Sweet Charity. Het zorgde voor een swingend einde van de middag en een staande ovatie.

Sinds januari dit jaar heeft het Popkoor een nieuw bestuur en sinds eind februari zijn ze een vereniging. Voorzitter Rian bedankte alle aanwezigen en nodigde hen uit voor een hapje, een drankje en een praatje.

Contact
Het Vocal Heart Popkoor heeft een vriendengroep die het koor een warm hart toedraagt. Iedere vriend ontvangt per halfjaar een nieuwsbrief en een gratis entreebewijs voor al hun optredens. Vriend worden kan door 12,50 Euro te storten op rekeningnummer NL41INGB0007175924 t.n.v Vocal Heart Popkoor, Zwijndrecht. Meezingen kan ook. Het koor is zowel voor beginners als voor gevorderden en repeteert op maandagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in het Cultureel Centrum Cascade. Contact kan via e-mail: zanggroepvocalheart@gmail.com. Meer informatie is te vinden op www.vocalheart.net.

Tekst en foto: Sonja Zuijdervelt

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.