Home » Nieuws » Kunstenaars uit de regio dragen een steentje bij

Kunstenaars uit de regio dragen een steentje bij

Kunstenaars uit de regio dragen een steentje bij
Meenhuis

Nog een paar dagen en dan is het zover, de 17de editie van het jaarlijkse Ambachtse evenement. De weersvoorspellingen zien er prima uit, wat zeker ook voor de deelnemers van de Kunstmarkt een prettig vooruitzicht is. Vorige week in deze rubriek een overzicht van de deelnemende crea’s, waaronder Conny Sinterniklaas uit Rijsoord. Conny is één van de vele nieuwe deelnemers dit jaar. Reden voor een interview.

Kleur en vorm
Conny maakt schilderijen van een meter bij een meter tot prentbriefkaartformaat in acryl. Hoewel ze pas in 2010 begon heeft ze al een aardig oeuvre, genoeg om op verschillende plaatsen te exposeren. “Eerst een cursus gedaan onder ander bij de toenmalige volksuniversiteit Bouquet en in Zwijndrecht bij Bart van der Bom (Barteljee).” Je werk is non-figuratief? “Kleurrijk, ik ben wel tot de ontdekking gekomen dat ik heel erg van kleuren hou. Ik had in Dordrecht wat werk van Gertjan Scholte-Albers met geschilderde bomen gezien en die kleuren vond ik fantastisch.” In het begin heeft Conny ook bomen als onderwerp gehad, maar dat doet ze niet meer. Ze is meer doorgegaan op de kleuren en vormen in het non-figuratieve.

Andere techniek
“Ik ben nu met het verdunnen van verf bezig. Dan kan je het gieten en een bepaalde richting op probeert te sturen. Daarbij ben ik nu bezig omdat als achtergrond te houden.” Hoewel haar schilderijen abstract zijn ontdekt men er toch voorstellingen in. “Ik zie dingen in schilderijen en je hebt toch een bepaalde voorkeur omdat je dat wil behouden. In het begin niet, maar als ik zo halverwege ben dan bekijk en draai ik het iets om te kijken wat het beste is.” Haar werk geeft ze geen namen mee. “Het is ook maar wat men er in ziet. Maar dan denk ik, ga eens voor zo’n schilderij zitten en kijk eens.”

Het begin
Heb je al een idee als je aan een schilderij begint? “Ja, ik weet wel wat ik wil gaan doen. Ik ben gek op tinten blauw, dus ik wil een zee, een bruisend iets.” Zo ga ze binnenkort richting de kust voor inspiratie. “Je kunt niet alles uit je hoofd doen. Ik heb wel een bepaald beeld of ik blader wat door wat dan de basis van het werk wordt.”

De kunstmarkt op 31 augustus
Conny heeft ondanks veel exposities weinig op kunstmarkten gestaan. Die waren door het weer ook met een wisselend succes. Te warm of te nat. Waarom op een kunstmarkt staan? “Voor mezelf dat ik het enorm leuk vind en ik me daar aan optrek aan andere kunstenaars. Ik kom als kunstschilder net kijken en ik heb wel heel veel bewondering voor een groot aantal kunstenaars die ik inmiddels heb leren kennen. Dan denk ik het is wel een hele worsteling en een heel pad dat je door moet lopen om uiteindelijk bij een bepaald doel te komen. Om vanuit dat punt weer verder te gaan.”

Workshops
Doordat iemand tegen haar zei workshops te gaan geven is ze dat met enige aarzeling gaan doen. “Dat is zo leuk. Mensen die nog nooit een kwast hadden vastgehouden en weg gingen met een schilderij van 50×50 centimeter. Die waren zo ontzettend verbaast over het feit dat ze dat gemaakt hadden.”
Meer info op de website:
https://www.cs-art-deco.nl

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.