Home » Nieuws » Limburgs water leidt niet tot natte voeten

Limburgs water leidt niet tot natte voeten

Limburgs water leidt niet tot natte voeten

Na de overstromingen in Limburg hield het waterschap de afgelopen dagen de waterstanden nauwgezet in de gaten. Maar de grotere hoeveelheden rivierwater hebben in de gebieden niet tot extreem verhoogde waterstanden geleid.

Er is genoeg ruimte om al het water via de Nieuwe Waterweg, het Haringvliet en de Haringvlietsluizen af te voeren naar zee. En dat betekent dat we niet meer bang hoeven te zijn voor Limburgs water in de Drechtsteden.

In een uitzending van Op1 (NPO) was weerman Reinier van den Berg te gast, die aangaf dat het water begin deze week hierheen zou komen. Dat had een extreem hoge waterstand in bijvoorbeeld De Noord en Oude Maas kunnen betekenen. Uiteindelijk hebben we daar in deze regio nauwelijks last van gehad, en hielden we droge voeten. Volgens waterschap Hollandse Delta kunnen de rivieren een dergelijke waterstand prima aan.

Crezéepolder
Waar men de afgelopen dagen wel natte voeten kreeg, was in een getijdegebied zoals de Crezéepolder. Normaal gesproken stromen eb en vloed hier al twee keer per dag in en uit. Dat is waar het natuurgebied voor bedoeld is. “Het is er juist voor gemaakt om een fluctuerend waterniveau te hebben”, laat Mirjam Eikelenboom van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap weten. “We hebben het nu wel over veel meer water, maar de gevolgen voor natuurgebieden als de Crezéepolder en Sophiapolder zijn beperkt. Vogels zijn gewend aan het getijde. De planten en dieren redden zich wel”.

Voetgangers zullen naar verwachting het de Crezéepolder deze dagen niet in kunnen, omdat de paden in de polder ondergelopen zijn.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.