Op de kaart zijn onder meer huisgemaakte tartelettes te vinden met onder andere citroen merengue. Foto: Roosmarijn fotografie
Op de kaart zijn onder meer huisgemaakte tartelettes te vinden met onder andere citroen merengue. Foto: Roosmarijn fotografie Foto: Roosmarijn fotografie

Hofstede de Paradijshoeve breidt horeca-activiteiten uit met Café DIQUE

Lokaal

Op 3 mei jl. werd door Burgemeester Attema van Ridderkerk Café DIQUE officieel geopend. 

Hofstede de Paradijshoeve
In 2014 transformeerde de familie Plaisier de voormalige boerenschuur van Hofstede de Paradijshoeve, in Ridderkerk, tot een unieke horecalocatie voor vergaderen, ontmoeten en trouwen. Vanwege de ontwikkeling van het Deltanatuurgebied, in 2012, kreeg de agrarische grond van de familie een andere bestemming. Door deze ontwikkeling moest er een nieuwe invulling aan het bedrijf worden gegeven. De oude boerenschuur die vrijkwam, werd omgebouwd tot een evenementenlocatie.

Uitbreiding
Al snel na de opening van Hofstede de Paradijshoeve ontstond de vraag om ook kleinere gezelschappen en individuele gasten gastvrij te kunnen ontvangen, waaronder de bezoekers van het zoetwater getijdengebied de Crezeépolder. De oude bungalow op het terrein van Hofstede de Paradijshoeve bleek een geschikte plek om aan deze vraag te voldoen.

Samen met architectenbureau Roos&Ros uit Oud-Beijerland werd het ontwerp gemaakt, waarna het oude woonhuis door aannemersbedrijf C. Hoogvliet & zn uit Zwijndrecht grondig is verbouwd. In het pand, van binnen geheel ontworpen door Horecasfeermakers, is plek voor ± 55 gasten. 

Concept 
Met café DIQUE is een eigentijdse plek gecreëerd voor koffie met lekkers, lunch en borrel. Op de kaart zijn onder meer huisgemaakte tartelettes te vinden met onder andere citroen merengue. Voor de lunch wordt gebruik gemaakt van zuurdesem brood. Het brood wordt gebakken van eigen tarwe afkomstig uit Ridderkerk. De tarwe wordt door de molen de Kersenboom in Rijsoord gemalen tot bloem. Bakker Edwin Klaassen, van Broodheeren, bakt hier vervolgens het zuurdesembrood van, dat wordt geserveerd bij Café DIQUE. Voor de lunch kunnen gasten onder andere Buuren belegen uit Streefkerk, gerookte zalm van het Vishuis en Jamon Iberico bestellen. Daarnaast is een wisselend lunchmenu te bestellen met bijpassende wijnen. Op de borrelkaart zijn Holtkamp bitterballen, kaas van Booij kaasmakers en meer lekkers te vinden. Café DIQUE beschikt daarnaast over een uitgebreide wijnkaart met meer dan 70 wijnen. Bij mooi weer en zonneschijn is het op één van de twee terrassen goed vertoeven.

Nieuwe generatie 
Inmiddels staat de 5e generatie van het familiebedrijf te trappelen om het bedrijf voort te zetten. Daar waar Piet Plaisier en Harriëtte Mesland ruim 10 jaar geleden de plannen voor Hofstede de Paradijshoeve uitdachten en realiseerden, is het nu hun oudste dochter Marieje en partner Martijn van Schanke die het concept voor café DIQUE ontwikkelden. Ook jongste dochter Hanne Meike is naast haar studie te vinden binnen het bedrijf. Ze nodigen u van harte uit bij café DIQUE!

Café DIQUE
Oostmolendijk 84, 2986 AA te Ridderkerk
0180 33 53 04 | post@cafedique.nl
www.cafedique.nl

Geopend van woensdag t/m zondag
van 10.00 – 18.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.