Afbeelding

Feestweek ter ere van 65-jarig jubileum van De Lichtkring

Lokaal

De bewoners van locatie De Lichtkring van Swinhove Groep kijken met een glimlach terug op de feestweek die plaatsvond in het kader van het 65-jarig bestaan van de locatie. Op vrijdag 21 juli was het officieel 65 jaar geleden dat De Lichtkring in gebruik genomen werd. Dat is gevierd met taart en nu dus met een feestweek. Van 4 t/m 9 september vonden er iedere dag feestelijke activiteiten plaats.

De oprichting
De oprichting en bouw van De Lichtkring kwamen in 1950 tot stand op initiatief van de Stichting Gereformeerde Jeugdactie en de kerkenraad van de Bethelkerk. In 1958 werd De Lichtkring in gebruik genomen. Inmiddels is De Lichtkring verhuisd naar de Kring en is in 2013 de nieuwbouw in gebruik genomen. Er is dus genoeg gebeurd in 65 jaar!

De feestweek
De feestweek werd op maandag 4 september officieel geopend door teamleider Harry Tiggelman en manager Bedrijfsvoering Martine van der Vlies. Daarna kwam het Swinhovekoor optreden in Brasserie Plexat. Vele bewoners van de woongroepen en vanuit de thuiszorg hebben van dit optreden genoten. Er werd meegezongen en de bewoners en hun naasten genoten van de muziek onder het genot van een hapje en een drankje.

Op dinsdag zorgde de paardentram voor een glimlach op ieders gezicht. De bewoners die graag mee wilden werden door de paarden en de koetsier rondgereden. En het ging maar door, want op woensdag konden alle bewoners en medewerkers terecht bij de patatkraam. Deze dag stond in het teken van lekker eten en gezellig samenzijn. Bewoners en medewerkers waren zichtbaar aan het genieten. Voor de bewoners was het erg leuk om zelf een patatje te halen bij de kraam.

Op donderdag was het tijd voor een gezellige muzikale bingo en iedereen zong uit volle borst mee. Op vrijdag kwam de Vreugdefabriek langs met “plaat op maat” en de feestweek had als grand finale een playbackshow. Er werd gezongen en vooral veel gelachen met elkaar.

Trots
Al met al was het een week om met trots op terug te kijken. Geweldig hoe dit initiatief door Swinhove Groep en Stichting Vrienden van Swinhove mogelijk werd gemaakt. De betrokken activiteitenbegeleiders verdienen een grote pluim voor hun harde werk, ze hebben zich met veel passie ingezet voor de bewoners en de medewerkers van De Lichtkring. Grote dank gaat ook uit naar de betrokken vrijwilligers! Zonder hen zijn dit soort mooie initiatieven niet mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.