Maatschappelijke organisaties presenteren zich op het Raadhuisplein.
Maatschappelijke organisaties presenteren zich op het Raadhuisplein. Foto:

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Lokaal

Afgelopen zaterdag uitte de gemeente Zwijndrecht met een Vrijwilligersfestival haar waardering voor de vele mensen die belangeloos hun steentje bijdragen aan de samenleving.

Het Raadhuisplein fungeerde als festivalterrein met foodtrucks, kraampjes van maatschappelijke organisaties en een podium voor optredens in verschillende genres. In het gemeentehuis konden vrijwilligers aanschuiven bij het ontbijt en kon er daarna deelgenomen worden aan diverse workshops zoals fotografie, kleurenanalyse, djembé, schilderen en EHBO.
Wethouder Ronald de Meij sprak bij zijn openingspraatje vanzelfsprekend zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers in Zwijndrecht, maar vroeg de aanwezigen ook of ze een idee hadden om hoeveel mensen het nu eigenlijk ging. Waren het er nu 1000 of misschien wel 5000? Nee, het waren er bij benadering 15.000. Een geweldig aantal, maar De Meij benadrukte dat je er hiermee niet bent. Er volgde dan ook een oproep om met ideeën en tips over vrijwilligerswerk te komen.
Het Vrijwilligersfestival - het buitengebeuren was voor iedereen toegankelijk - had overigens meer response verdiend, ook van vrijwilligers. Anderzijds was het ook weer begrijpelijk dat ze er niet allemaal waren, want zo is de zaterdag voor vrijwilligers bij sportclubs bij uitstek de dag dat ze zich weer inzetten voor hun cluppie.

Tekst + foto’s: Michel van Straten

Wethouder Ronald de Meij opent het Vrijwilligersfestival.
Concentratie en toewijding tijdens de workshop schilderen.
Het Zwijndrechtse koor Eb & Vloed brengt de stemming erin.
Eénmansband Ben Jur in vol ornaat.
Ideeën omtrent vrijwilligerswerk zijn welkom.
Opzwepende ritmes tijdens de workshop djembé.

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.