Afbeelding

OVZ LEDEN BEZOEKEN JUBILEREND VERKERK

Lokaal

De leden van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht (OVZ) zijn op 15 november op bezoek geweest bij Verkerk, dat dit jaar het 100-jarig bestaan viert. Deze week was bewust gekozen omdat ook De Dag van de Ondernemer (17 november) hierin valt.

De grote opkomst van ondernemers was reden voor Tweede Kamerlid Peter Grinwis (CU) om op weg naar een verkiezingsdebat in Dordrecht ook even bij Verkerk langs te komen om ondernemers te ontmoeten, kennis te nemen van de technische ontwikkelingen bij Verkerk en verdere initiatieven in de Drechtsteden.

De OVZ-leden werden door Pieter Visser in vogelvlucht meegenomen door de historie van het oer Zwijndrechtse bedrijf Verkerk, uiteindelijk resulterend in het opgaan in de Franse Vinci organisatie, een wereldspeler op het gebied van techniek en het beheer van tolwegen en vliegvelden. Daarna gaven Job Steenwijk en Ivo de Koning een overzicht van de binnen Verkerk aanwezige huidige expertises en innovaties.

Na deze uitleg werd door OVZ-voorzitter Gerard Vaandrager samen met wethouder Tycho Jansen en vertegenwoordigers van de drie 100-jarige jubilarissen (Verkerk, Hoogvliet en Houtgroep Van Drimmelen) in het kader van de Dag van de Ondernemer een toost uitgebracht op ondernemend Zwijndrecht.

De Zwijndrechtse ondernemers werden vervolgens door het vernieuwde “slimme” gebouw van Verkerk rondgeleid en geïnformeerd over de aanwezige technologieën en milieuvriendelijke toepassingen. In het bijzonder werd stilgestaan bij het intelligente zorgsysteem VSS dat zorgt voor slimme zorgoplossingen, waardoor de patiënt meer aandacht kan krijgen. Tot slot werd ook het recent geopende Verkerk Training Center bezocht waar het bedrijf zijn eigen medewerkers opleidt. Tot slot was er voor de deelnemers een afsluitend buffet met ruime gelegenheid tot netwerken.

Afbeelding