Gezellig eropuit.
Gezellig eropuit. Foto: Joke Stouthart

Zonnebloem afdeling Zwijndrecht is hard op zoek naar een bestuurslid voor het bezoekwerk.

Lokaal

Wij zijn op zoek naar een bestuurslid voor het bezoekwerk. Bij voorkeur iemand die vanuit zijn of haar beroep of achtergrond over kennis en vaardigheden beschikt voor deze taak en die deze capaciteiten als vrijwilliger in wil zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Bestuursleden ondersteunen de vele vrijwilligers die in de afdeling actief zijn. Ook coördineren zijdiverse activiteiten en geven zij vorm aan het vernieuwde beleid van de Zonnebloem vereniging. 

De taak van het bestuurslid Bezoekwerk is o.a.het voeren van intake gesprekken met vrijwilligers en deelnemers en het koppelen van mensen die huisbezoek willen aan vrijwilligers,  op basis van interesses en wensen. Het begeleiden en stimuleren van vrijwilligers bij hun werkzaamheden. Het administreren en coördineren van het Bezoekwerk binnen de afdeling. Het samenwerken en overleg voeren met andere Bestuursleden binnen het afdelingsbestuur.  Binnen de Zonnebloem organisatie is het voor het bestuurslid bezoekwerk mogelijk een of meerdere workshops te volgen.

Mooi momenten. Mensen met een lichamelijke beperking mooie momenten bezorgen, dat is wat Zonnebloem vrijwilligers doen.  Ze gaan op bezoek,  organiseren activiteiten en vakanties.  Zo maakt de Zonnebloem het mogelijk dat mensen er even uit kunnen. Dingen doen wat zonder hulp niet meer mogelijk is. Zonnebloem vrijwilligers bieden die hulp. Bestuursleden ondersteunen deze vrijwilligers om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Niet alleen is dit bestuurs werk zinvol, het geeft ook veel voldoening. 

Informatie over deze bestuursfunctie en aanmelden kan bij het secretariaat. 

Mail: secr.zonnebloem@ziggo.nl of tel: 078-6124492 

Heerlijke dag in Blijdorp.