Het Meidoornplein op de schop
Het Meidoornplein op de schop

Meidoornplein op de schop

Lokaal

De inrichting van het het Meidoornplein tussen de appartementsgebouwen Singelstaete en Emmastaete aan de Emmasingel in Hendrik-Ido-Ambacht was de bewoners al jaren een doorn in het oog. Nu komt daar tot grote opluchting van de omwonenden eindelijk verandering in.

Plek voor hangjongeren
Van de oorspronkelijke speeltoestellen voor de jonge jeugd was al niet veel meer over, de goedbedoelde jeu de boulesbaan was nog nooit gebruikt en verwaarloosd en de beplanting vormde alleen maar een beschutte plek voor de hangjeugd, die daar ‘s avonds in het donker naar harte lust zijn gang kon gaan. Tot groot verdriet van de omwonenden, die daar al vaak bij de gemeente over hadden geklaagd.

Nieuw ontwerp
Vorig jaar konden de omwonenden op een door de gemeente georganiseerde avond uit 2 ontwerpen kiezen. Het gekozen ontwerp kent een open en groen karakter met als speeltoestellen een dubbele schommel, een tweehoogten duikelrek, een klim- en glijspeeltoestel, een speelboom en een rij grote Maaskeien. Er is geen plek, waar de oudere jeugd kans heeft om beschut of verstopt te hangen. Ook komt er verlichting om te zorgen, dat de hangjongeren niet in het donker kunnen ‘hangen’. Hiermee denkt de gemeente het hangen op het plein onaantrekkelijk te maken.  

Eindelijk van start
De werkzaamheden zouden in week 35 (week van 28 augustus 2023) van start gaan en de gemeente hoopte het plein in week 47 door de wethouder te laten openen. Nu, 5 maanden later is de uitvoering tot opluchting van de omwonenden vorige week echt van start gegaan. De werkzaamheden zullen naar verwachting 5 weken duren. Maar dan hebben de omwonenden van het Meidoornplein ook een prachtig nieuw plein, waar zij volop met hun kinderen en kleinkinderen kunnen spelen en waar ze niet langer last hebben van de hangjeugd.

Tekst en foto: Jan O’teur