Afbeelding

Gaan we voor goud? Of is het 1 april?

Lokaal

Het hield de gemoederen wel bezig , de goudvondst op de oevers van de Noord. Voorbijgangers die het hoorden wezen bij navraag waar er goud gevonden kon worden al naar de Noordoevers.

Weliswaar gingen ze niet op pad met een metaaldetector maar het sprak tot de verbeelding. Ook tijdens gesprekken op de eerste paasdag deed het mensen wel denken. Jammer dat we geen metaaldetector hebben was een opmerking. In het artikel over goud gevonden in de Brug en op Zwijndrecht.net stonden een paar verwijzingen naar locatie en de datum.

In Engeland werd slechts één stuk gevonden
In het artikel werd verwezen naar Engeland waar daadwerkelijk goud gevonden was op een route waar veel grondstoffen waren vervoerd vanuit een gebied waar dat echt gevonden werd. Op de Noordoevers zou dat eventueel op de voormalige vuilnisbelt kunnen ( alhoewel) of bij de voormalige scheepssloperijen, alhoewel het daar ook wel bijzonder zou zijn. Het zou toch wel mooi zijn als dat op gemeentegrond van Zwijndrecht gevonden zou worden merkte een Ambachtse man op, zeker met de huidige goudprijzen.

Een beetje humor
Het artikel is ontstaan op de maandagavond in het gemeentehuis naar aanleiding van de vraag van Johan Limberger van het CDA die aan Chris Moorman van ABZ de vraag stelde. Chris zat daadwerkelijk daar te werken en opperde de mogelijkheid om tweede paasdag te gebruiken voor een grap. In het artikel stond daadwerkelijk een verwijzing naar de maandag waarop tweede paasdag zou vallen door de datum te noemen waarop de vraag vermeld werd. Door het artikel zo te schrijven dat het wel heel echt leek werd het ook opgenomen in de pers.

Ronald Roël lette goed op
In het artikel op Zwijndrecht.net was al verder uitgeplozen dat Ronald Roël het kritisch had gelezen onderweg naar België Zwijndrecht waar de taalstrijd plaatsvond. Nadat in kleine kring Ronald hier verder op in ging, hij is ook van de ATOS radio, kreeg hij bevestiging van wat hij analyseerde. Ook Mw Vaandrager had wat vraagtekens bij het bericht maar twijfelde alleen maar. Ronald Roël puzzelde verder en kwam uiteindelijk tot het resultaat. Tweede paasdag is 1 april. Hij hield hier verder zijn mond over zodat de grap, die slechts bij enkelen bekend was, bewaard bleef tot dit moment.

De wens om een 1 april grap uit te halen kwam spontaan tot uitvoer. Het leidde wel tot wat gegniffel achter de schermen.

Wie verzint nu volgend jaar een leuke grap?

Afbeelding
Afbeelding