V.l.n.r.: Johan Peekstok, Ilse van Chastelet, Irene Nambajjue en Michael Hoogvliet op het bovendek van asielboot de Bellriva.
V.l.n.r.: Johan Peekstok, Ilse van Chastelet, Irene Nambajjue en Michael Hoogvliet op het bovendek van asielboot de Bellriva. Michel van Straten

‘Werk zorgt voor win-winsituatie’

Lokaal

Voor Irene Nambajjue, bewoonster van asielboot de Bellriva, zagen lange tijd alle dagen er ongeveer hetzelfde uit. Daar kwam echter verandering in, toen ze vorige maand voor 28 uur per week aan de slag kon bij Hoogvliet Schoonmaakdiensten. Ze gaat op de fiets naar haar schoonmaakklus of wordt in voorkomende gevallen gehaald en gebracht door één van haar collega’s. Het is een samenwerking die prima bevalt. Zowel Irene als Michael Hoogvliet van het genoemde bedrijf zijn zeer tevreden.

Citadelkade
Aan de Citadelkade liggen al geruime tijd twee opvangschepen aangemeerd. Gezien vanaf het Noordeinde ligt links hotelschip de Rossini, die Oekraïners herbergt en rechts de Bellriva, een riviercruiseboot, die onderdak biedt aan asielzoekers. Voor de twee groepen geldt echter een totaal andere wet- en regelgeving. In de regio zijn tal van ondernemingen die Oekraïners in dienst hebben genomen. Maar hoe zit dit nu met de bewoners van de Bellriva?

Mogelijkheden
“Het is een wijdverbreid misverstand dat asielzoekers helemaal niet in aanmerking komen voor betaalde arbeid,” stelt Johan Peekstok, voorzitter van de Stichting Bedrijventerrein Antoniapolder (en directeur van Peekstok Machining & Construction). “Door ons regelmatige overleg met de gemeente hebben we op dit onderwerp ingezoomd. Er zijn wel degelijk mogelijkheden om asielzoekers in dienst te nemen. En kijk ik naar de CV’s van de mensen dan ben ik behoorlijk onder de indruk. Over het algemeen zijn ze vrij hoog opgeleid. Ik kom van alles tegen: automonteur, kapper, docent, engineering, management, om maar enkele beroepsgroepen te noemen. Ze kunnen zich in tal van branches verdienstelijk maken. Het is goed dat ondernemers daar van op de hoogte zijn en zich oriënteren op de mogelijkheden.”

CV’s
“Een asielzoeker mag in Nederland werken wanneer de asielaanvraag minstens zes maanden in behandeling is en de werkgever vervolgens via het UWV een tewerkstellingsvergunning heeft gekregen,” legt Ilse van Chastelet, programmabegeleider namens het COA op de Bellriva, uit. “Werk zorgt voor een win-winsituatie. Het is voor een asielzoeker dé manier om te integreren en de taal te leren. Het verhoogt ook het gevoel van eigenwaarde. Ondernemers die arbeidskrachten zoeken, kunnen op hun beurt weer geholpen worden. Ze kunnen bij mij de CV’s opvragen. En natuurlijk ben ik er om allerlei vragen te beantwoorden.”  (tel.: 06-29264783 of e-mail: IlsevanChastelet@coa.nl)

Ervaring
Michael Hoogvliet en Irene Nambajjue mogen zich inmiddels ‘ervaringsdeskundige’ noemen. “Onze branche is misschien wat minder complex, daar gebeurt meer op routine, maar in de praktijk zie ik geen verschil met andere werknemers,” vertelt Hoogvliet. “Een goede instructie is belangrijk. Irene spreekt weliswaar geen Nederlands, maar verstaat het meeste wel, Verder kan er in het Engels heel goed gecommuniceerd worden. Jammer is dat bij asielzoekers na een half jaar het rijbewijs uit het land van herkomst ongeldig wordt verklaard. Maar goed, daar is een mouw aan te passen.”

Computer science
Irene komt uit het zuiden van Oeganda, uit Masaka, een stad in de buurt van het Victoriameer. “Ik heb daar een opleiding computer science gevolgd,” legt ze in het Engels uit. “Ik weet dat ik eigenlijk werk onder mijn niveau doe, maar dat neem ik graag voor lief.”
Irene is vol energie, want naast haar baan doet ze aan work-outs om in conditie te blijven.

Tekst en foto: Michel van Straten