Home » Nieuws » Lokaal » De 37ste Fiets4daagse ZHZ weer een uniek evenement

De 37ste Fiets4daagse ZHZ weer een uniek evenement

De 37ste Fiets4daagse ZHZ weer een uniek evenement

Regio – De 37ste Fiets4daagse Zuid-Holland Zuid, die vorige week gehouden werd, kan wederom een succes genoemd worden. Dit jaar gingen door het mooie weer veel meer fietsers dan vorig jaar (409) op weg om 15, 30 of 60 km per avond af te leggen. De tochten voerden door Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Rotterdam, de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard, de Hoekse Waard en andere delen van het eiland IJsselmonde.

Het weer was bijzonder te noemen; veel zon en weinig wind en net voor de start van laatste avond hield het op met regenen! De organisatoren, bestaande uit leden van de R.F.T.C.Rekreatoer en de Supportersvereniging v.v.Rijsoord, kijken tevreden terug op een fantastisch en uniek evenement in deze regio.

Keuze van afstand
Door de keuze van afstand (15, 30 of 60 km) bepaalde de deelnemer zelf zijn eigen inspanning. De meeste deelnemers kozen wel voor de 15 km. Het merendeel bij deze afstand bestond uit jonge deelnemers, al of niet samen met vader, moeder, opa of oma. De 60 km was een ware uitdaging voor de gevorderden. Niet iedereen was in staat om alle dagen mee te rijden, maar dat is ook geen verplichting.

Door Zuid-Holland-Zuid
De eerste dag van de fietsvierdaagse ZHZ begon met warm weer. De sfeer was uitstekend en de route liep voor de 15 km rijders door Ridderkerk en de 30 km rijders door Alblasserdam. De toerrijders (60 km) gingen op zoek naar de ruimte rond Sliedrecht.

De route op de tweede dag liep voor de 15 en 30 km rijders naar Heerjansdam en Barendrecht. De toerrijders gingen richting Capelle, Krimpen en na overvaren werd ook Streefkerk, Nieuw Lekkerland en Alblasserdam aangedaan.

Op de derde dag werd door de 15 km- en 30 km-rijders H.I. Ambacht, Heerjansdam en Zwijndrecht bezocht. De toerrijders gingen nu naar de Hoekse Waard.

De vierde en laatste dag ontwikkelde zich net voor de start – voor het eerst deze week – een behoorlijke donder en bliksem bui, maar toen de eerste rijders zich melden was het prachtig weer. Wel een harde wind, maar dat was geen probleem. De rijders van de 15 km en de 30 km bleven in de buurt van Ridderkerk, maar de 60 km rijders reden nog even naar Heerjansdam, Barendrecht en Rhoon. Tijdens deze laatste avond werd ook CDA-wethouder Tineke Keuzenkamp op de fiets gesignaleerd. Zij werd daarbij vergezeld door evenementen coördinator Jan Willem Steeman van de gemeente Ridderkerk. De rijders werden in het feestelijke Rijsoord onthaald met muziek. Alle rijders en rijdsters reden hun laatste kilometer door de Mauritsweg op weg naar de bloemen en medailles.

Finaleavond
Zoals gebruikelijk werden de deelnemers op de slotavond weer feestelijk binnen gehaald. De Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda stond in Rijsoord klaar om de deelnemers muzikaal te onthalen en daarna ontvingen alle deelnemers van de dames van de RaboBank in de kantine van de VV Rijsoord een roos geschonken door De Noorde. In deze kantine van de plaatselijke voetbalvereniging kon met een hapje en een drankje genoten worden. Bij deze laatste controlepost kon ook de welverdiende medaille in ontvangst worden genomen. Voorzitter Marcel van Dongen bedankte de fantastische medewerking van de opbouwers, stempelaars, veiligheidsmensen, EHBO-Rijsoord, controleurs, kantinemedewerkers, enz. Zonder deze vrijwilligers en sponsors was en is de fietsvierdaagse niet mogelijk. De commissie FIETS 4 DAAGSE ZUID-HOLLAND ZUID hoopt dat zij ook volgend jaar weer op deze samenwerking mogen rekenen. Zij spraak haar tevredenheid uit want door het mooie weer waren er officieel 409 deelnemers ingeschreven. Als laatste werd de grote verloting van de fiets en andere prijzen gehouden. Winnares van de fiets werd mevrouw Peeters. De datum voor volgend jaar van de 38e editie is nu al bekend, nl. 18 t/m 21 juni 2018.

Foto’s
De vele foto’s die tijdens de vier avonden door de organisatie gemaakt zijn, zijn te zien op de website van de voetbalvereniging Rijsoord; www.vv-rijsoord.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.