Home » Nieuws » Lokaal » Cuisine Culinair levert Sterk Staaltje €2.020,- voor goede doel

Cuisine Culinair levert Sterk Staaltje €2.020,- voor goede doel

Cuisine Culinair levert Sterk Staaltje €2.020,- voor goede doel

Regio – In het eerste weekend van juni is de Ambachtse Twan van der Wel één van de lopers van het team Sterk Staaltje, dat uit vele regionale lopers, fietsers, navigatoren, koks, chauffeurs en masseurs bestaat, dat meedoet aan de welbekende Roparun. Elk team probeert middels acties vooraf zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor dat ene goede doel: Stichting Roparun, een organisatie die zich inzet voor mensen met de ziekte kanker.

Bij de 22-jarige Twan en de vader van zijn vriendin, Frank van Dijken, ontstond gaandeweg het idee van een sponsordiner. “Frank is één van de koks van kookvereniging Cuisine Culinair Barendrecht en toen we het samen weer eens over de Roparun hadden kwam van het één het ander: het idee van het sponsordiner was geboren. Samen hebben het hele plan uitgewerkt en afgelopen weekend was het zover”, vertelt de enthousiaste student.

Het kookteam van Cuisine Culinair Barendrecht dat vorig jaar nog tweede van Nederland werd bij het televisieprogramma ‘Over smaak valt te twisten’ was de hele week al in de weer met de voorbereiding van het exclusieve diner. Zelf reed Twan de hele vrijdag langs de vele sponsors in de hele regio: van Hendrik-Ido-Ambacht tot Capelle a/d IJssel en Berkel en Rodenrijs aan toe. De benaderde sponsors ondersteunden het project met gulle hand. Sterk Staaltje wil graag de volgende bedrijven bedanken die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt: Cuisine Culinair Barendrecht, FeJu Delicatessen, PLUS Volgerlanden, Culinaire scharrelvleesspecialist Willem Boon, Ambachtsbloemisten en IKEA Barendrecht.

Op zaterdagavond werden de gasten, veelal familieleden en vrienden van Twan en Frank, in de kookstudio ontvangen. Van zes tot half elf kregen de gasten de ene lekkernij na de andere voorgeschoteld. Ook de teamleider van Sterk Staaltje, Marco Essenberg was aanwezig. Halverwege de avond hield hij nog een mooie toespraak over het hele gebeuren rondom de Roparun. Zijn hartverwarmende woorden kwamen duidelijk aan bij alle aanwezigen. En bij een actie hoort natuurlijk ook de bekendmaking van het ‘verdiende’ bedrag. Dat werd op ludieke wijze, à la Miljoenenjacht, met een koffertje bekendgemaakt. Op de cheque die in het koffertje zat werd het bedrag van € 2.020,- genoteerd.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.