Home » Nieuws » Lokaal » Dorpsfeest Heerjansdam gaat door!

Dorpsfeest Heerjansdam gaat door!

Dorpsfeest Heerjansdam gaat door!

Heerjansdam – Woningbouwvereniging Heerjansdam organiseerde in 2010 voor het eerst het Dorpsfeest, een groot feest voor het hele dorp, waar jong en oud zich kon vermaken. Het werd zo’n groot succes dat het inmiddels is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waar het hele dorp op afkomt. Door een wijziging in de Woningwet leek er echter dit jaar een einde te komen aan de traditie. Tot er hulp uit onverwachte hoek kwam.

Het Dorpsfeest is al jaren vaste prik in de agenda van vele Heerjansdammers. Op het Dorpsplein in Heerjansdam is het aan het begin van de zomer ieder jaar groot feest. Van kinderactiviteiten in de middag tot een uitbundig feest met coverband in de avond. Altijd naar volle tevredenheid georganiseerd door Woningbouwvereniging Heerjansdam. Voorzitter Gerben Stolk: ‘Dat je dit als woningbouwvereniging kunt organiseren voor het hele dorp, is natuurlijk prachtig. We deden het dan ook altijd erg graag.’ Deden, want de organisatie mocht de handschoen dit jaar niet opnieuw oppakken. ‘Helaas is een van de uitvloeisels van de nieuwe Woningwet dat er minder speelruimte is om vanuit de vereniging de leefbaarheid in het dorp te dienen. Dit betekent onder meer dat het Dorpsfeest helaas dus niet meer door ons kan worden georganiseerd.’

Snel oplossing gevonden
Een grote teleurstelling voor vele dorpsbewoners. Al snel werd duidelijk dat een aantal Heerjansdammers dit niet kon laten gebeuren. De handen werden ineen geslagen om een andere oplossing te vinden en het feest kan nu toch doorgaan op zaterdag 1 juli. De oplossing werd namelijk gevonden door Angelo Hoekstra en Rogier van Arkel van Ondernemersvereniging Heerjansdamse Hazewinden. Zij namen het voortouw om, samen met Eetcafé het Dorpshuis, de organisatie over te nemen van de Woningbouwvereniging. Stolk: ‘Heel bijzonder hoe dit werkt en hoe snel er dankzij de korte lijnen een oplossing gevonden is. Typisch Heerjansdams; met elkaar aan de slag om zo’n mooi feest toch door te kunnen laten gaan.’

Twee vliegen in één klap
Het feest wordt nu gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds Zwijndrecht. Angelo Hoekstra van Ondernemersvereniging Heerjansdamse Hazewinden legt uit: ‘We hadden nog geen bestemming voor de beschikbare gelden uit het ondernemersfonds. Door het Dorpsfeest om te toveren in een netwerkevent hebben we twee doelen bereikt: behoud van het Dorpsfeest, in ieder geval voor een jaar, en een extra mogelijkheid voor de Heerjansdamse ondernemers om zich te presenteren en te netwerken. Twee vliegen in één klap.’ Of de ondernemersvereniging het feest volgend jaar weer kan organiseren vanuit het fonds is nog maar de vraag, maar ook daar wordt over nagedacht. ‘Wellicht dat we kunnen kijken om voor volgende jaren middels sponsors het feest te kunnen behouden. Maar dat moeten we nog bekijken. Eerst zaterdag 1 juli maar een goed feestje bouwen en dan zien we volgend jaar weer verder!’ Het Dorpsfeest vindt plaats op het Dorpsplein in Heerjansdam. Het begint om 15.00 uur en het feest gaat door tot 00.30 uur.

Programma Dorpsfeest
Zaterdag 1 juli 2017
Dorpsplein Heerjansdam

15.00 – 16.00 uur: Aanvang Jet en Jokie
16.00 – 18.00 uur: Jet en Jokie + Jeroens Jeugdshow
18.00 – 19.00 uur: Netwerkborrel ondernemers
19.00 – 19.15 uur: Dansoptreden leerlingen basisscholen De Rank en KJS
19.30 – 21.00 uur: Optreden dansschool K’Dans
21.00 – 00.30 uur: Optreden band ‘Session’

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.