Home » Nieuws » Lokaal » Dorpskerk Heerjansdam luidt advent in

Dorpskerk Heerjansdam luidt advent in

De historische dorpskerk was toneel voor deze intieme kerstmarkt
Dorpskerk Heerjansdam luidt advent in

Kerkgemeenschap zamelt geld in met kerstmarkt

Heerjansdam – Kerstmarkten, wie houdt er niet van? Voor een gezellige kerstmarkt hoef je heus niet naar onze zuider- of oosterburen. Dat moet men in Heerjansdam gedacht hebben bij het organiseren van een kerstmarkt. Twee dagen lang opende de Dorpskerk aan de Molenweg haar deuren voor bewoners van Heerjansdam en omstreken.

Levende kerststal en vuurkorven
Vrijdagavond begon de winterse markt met een kerststal op het dorpsplein. Stichting de Heerjansdames organiseerde deze levende stal speciaal voor de kerstmarkt compleet met een koe, engelen, drie wijzen, een schaap, geiten, een ezeltje en natuurlijk Jozef en Maria. Ook was er kerstmuziek te horen. De gezelligheid werd verhoogd door kerstverlichting en vuurkorven, glühwein, erwtensoep en oliebollen.

Creatieve creaties
Zowel vrijdags als zaterdags was de Dorpskerk zelf het toneel van de kerstmarkt. Kerstige decoraties zoals kerststukken en kerststerren als ook meer alledaagse creatieve creaties zoals geborduurde slabbertjes stonden te koop. Daarnaast waren er boeken, cosmetica, brocante en zelfgemaakte conserven – sapjes, jams en stoofpeertjes bijvoorbeeld – uitgestald. Ook aan de inwendige mens was gedacht. Zoete versnaperingen zoals amandelstaaf en diverse baksels werden verkocht en buiten stond een oliebollenkraam.

Nuttige en aangename verenigen
Gezelligheid was natuurlijk één van de doeleinden van deze kleine kerstmarkt. Maar ook stond de markt in het teken van geld inzamelen voor de audiovisuele apparatuur in de Dorpskerk. De audio- en videotoestellen zijn namelijk aan verbetering en uitbreiding toe. Een donatie in de vorm van een aankoop was dus voor velen zowel nuttig als aangenaam. Gemeenteleden op afstand kunnen momenteel de dienst al thuis, achter een laptop of computer, zowel live als op een later moment meebeleven. Met de vernieuwde installatie wordt deze dienstverlening verbeterd. De inkomsten van deze tweedaagse kerstmarkt komen dus goed terecht.

Tekst & foto: José de Jong

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.