Home » Nieuws » Lokaal » Drie Koninklijke Onderscheidingen tijdens lintjesregen in Hendrik-Ido-Ambacht

Drie Koninklijke Onderscheidingen tijdens lintjesregen in Hendrik-Ido-Ambacht

Drie Koninklijke Onderscheidingen tijdens lintjesregen in Hendrik-Ido-Ambacht

Donderdag 26 april ontvangen drie inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een Koninklijke Onderscheiding. Twee van hen worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit jaar worden de onderscheidingen voor het eerst in privésfeer uitgereikt.

Benoemingen
Burgemeester Jan Heijkoop speldt de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau op bij mevrouw A.E.A. (Annelies) Osseforth-Koppers en de heer W.P.J. (Wil) Sierat. De heer G. (Gerard) van der Meijde wordt onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lintje
Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar tijdens ‘lintjesregen’ staan ze in het zonnetje. Het lintje dat ze van burgemeester Jan Heijkoop ontvangen is aangevraagd door familie, vrienden of kennissen en is een blijk van waardering. In welke riddergraad iemand wordt benoemd hangt af van de uitstraling en de betekenis van de maatschappelijke verdiensten. Een voorbeeld: beperken de maatschappelijke verdiensten zich tot de gemeentegrens, dan wordt meestal de graad Lid toegekend. Hebben de verdiensten een meer regionale of landelijke uitstraling, dan wordt vaak de graad Ridder toegekend.

Informatie over de gedecoreerden:

De heer G. van der Meijde (1943)
De heer Van der Meijde ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange intensieve inzet voor het plaatselijke en landelijke amateurvoetbal. Hij was bij de KNVB afgevaardigde amateurvoetbal, bondsafgevaardigde, lid van de verenigingsraad en op dit moment is hij nog actief als ambassadeur. Voor de Rotterdamse voetbalvereniging “TOG”R was hij 30 jaar actief in verschillende functies. Ook bezocht hij jarenlang basisscholen om scholieren enthousiast te maken voor het voetbal. Hij is nu voorzitter van de Vereniging van Gedecoreerden van de KNVB van het District West IV en organiseert bijeenkomsten en uitstapjes voor de leden die over het algemeen al wat ouder zijn. Hiermee wordt voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen.

Mevrouw A.E.A. Osseforth-Koppers (1964):
Al bijna 30 jaar zet mevrouw Osseforth zich in voor de Rooms-Katholieke kerk in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Naast veel organisatorische taken gaat haar hart vooral uit naar de pastorale zorg voor ouderen, zieken en mensen die eenzaam zijn. Zij coördineert alle bezoeken en schoolt de vrijwilligers. Haar maatschappelijke betrokkenheid toonde zij ook bij haar inzet voor het WonenLerenZorg traject in Gorinchem. Als coördinator activiteiten en contacten spande zij zich in om de jongeren van het Camphusianum Gymnasium, omwonende senioren en maatschappelijke partners dichter tot elkaar te brengen. Ook organiseerde zij de maatschappelijke stage op dit gymnasium.

De heer W.P.J. Sierat (1949):
De heer Sierat danst al sinds 1986 iedere donderdagavond met mensen met een verstandelijke beperking. Hij heeft de Stichting Artistieke Activiteiten voor verstandelijk beperkten opgericht en is daarvan penningmeester Hij organiseert de uitjes en feestjes voor de dansgroep. Daarnaast is hij al een aantal jaren actief voor voetbalvereniging RVVH in Ridderkerk. De heer Sierat is penningsmeester, bestuurslid en aanspreekpunt voor de eigen leden en voor de bestuurders van de bezoekende clubs.
In goede en slechte tijden neemt de heer Sierat zijn verantwoordelijkheid, zowel naar de dansgroep als naar de voetbalvereniging.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.