Home » Nieuws » Lokaal » Duiken voor Pruiken, een duikmarathon voor het goed doel

Duiken voor Pruiken, een duikmarathon voor het goed doel

Duiken voor Pruiken, een duikmarathon voor het goed doel

Op 14 juni 2013 organiseert het Ridderkerkse bedrijf MobyXL een duikevenement voor Stichting Haarwensen. Hiermee hopen zij een leuk bedrag in te kunnen zamelen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Veel kinderen, die ten gevolge van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen gaan.

Met het ingezamelde bedrag hoopt MobyXL hier een steentje aan bij te dragen. Tijdens het evenement zijn er voor iedereen leuke activiteiten te doen en zelfs enkele Bekende Nederlanders, waaronder bokser Don Diego Poeder, spreker Arjan Erkel, zangeres en voormalig Talpa presentatrice Joyce van Rijn en nog enkele anderen, zullen aanwezig zijn om te duiken voor pruiken en/of om op te treden.

Het evenement vindt plaats in zwembad ‘De Louwert’ in Hendrik-Ido Ambacht. Om 20.30 uur wordt het evenement geopend door wethouder Michiel van der Vlies van deze gemeente. Vanaf 21.00 uur tot de andere ochtend 08.00 uur kan er elk uur worden gedoken, zowel in het binnen- als buitenbad. Om 08.15 uur wordt het bedrag bekend gemaakt dat is opgehaald voor het goede doel.

Voor jong tot oud zijn er diverse dingen te doen. Zo kan er voor slechts € 17,50 een introductieduik worden gemaakt door degene die nog nooit hebben gedoken (mogelijk vanaf 12 jaar). Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar kan er 10 minuten met duiken kennis worden gemaakt voor slechts € 2,-. Ook kan er een opfriscursus (review) worden gedaan door mensen die langere tijd niet meer hebben gedoken en kunnen er door geoefende duikers diverse spellen onder en boven water worden gespeeld. Om ervaring op te doen met het zogenaamde nachtduiken, kan er ’s nachts in het onverlichte buitenbad, met behulp van duiklampen, een duik worden gemaakt.

Buiten het duiken om is er een DJ aanwezig, worden er warme en koude versnaperingen verkocht (opbrengst komt ook ten goede aan de stichting) en kan men leuke filmpjes over duiken bewonderen. Van 20.30 – 23.00 uur knipt een kapster voor slechts € 15,- per persoon haren in model of, wanneer er meer dan 25 cm haar afgeknipt kan worden, ook ten behoeve van de zo broodnodige pruiken voor kinderen.

Uiteraard kunnen alle nachtelijke duikers ook wel een aanmoediging gebruiken, daarom zijn bezoekers (€ 5,- entree) ook van harte welkom. Kortom, het zal een spannend evenement zijn welke volledig in het teken zal staan om zoveel mogelijk geld op een sportieve wijze in te zamelen voor Stichting Haarwensen.

Wilt u graag deelnemen aan een activiteit en zeker zijn van een plek of wilt u het evenement bezoeken? Schrijf u dan snel in. Dit kan op drie manieren, namelijk via de website www.mobyxl.nl/duikenvoorpruiken, in de winkel van MobyXL in Ridderkerk (Noordenweg 87) of aan de kassa van zwembad De Louwert (Hoge Kade 70 te H.I. Ambacht).

Het evenement wordt o.a. mogelijk gemaakt door Bas van der Heijden Ridderkerk, RJ Brandwacht, PADI, zwembad De Louwert, Arjan Erkel, Don Diego Poeder, Drukkerij RAD, NOB, Seahorse Diviing, MobyXL Diving & Outdoor, Dive Centrum Oostvoorne en nog vele anderen.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.