Home » Nieuws » Lokaal » Eerste Instagram huwelijk in Zwijndrecht

Eerste Instagram huwelijk in Zwijndrecht

Instagrammers Monique en Ramon Schenkhuizen genieten zichtbaar van elkaar op de Spido huwelijksboot in de haven van Rotterdam.
Eerste Instagram huwelijk in Zwijndrecht
Fotografie: fotografiejohanschulte.nl

Zwijndrecht – Met de mobiele applicatie Instagram kun je foto’s bewerken en delen met vrienden en andere Instagramgebruikers. Anders dan met Facebook gaat het in de eerste plaats om de foto’s en niet om degene, die de foto’s neemt. Dat gebruikers van Instagram direct contact met elkaar hebben komt dan ook weinig voor, laat staan dat daar een huwelijk uit voortvloeit.

Van Instagram via Facebook en Skype naar het stadhuis
“En dat is toch precies, wat er met ons gebeurd is”, vertelt Monique, sinds afgelopen maandag Schenkhuizen, in het gezellige appartement in Zwijndrecht, dat zij met Ramon deelt. De slingers in verband met de bruiloft hangen nog in de gang en voor de deur is de grond bezaaid met romatische bloemblaadjes.

Monique, die in het dagelijkse leven bij Albert Heijn in de Markthal in Rotterdam werkt, is gek op fotograferen. “Ik vind het gewoon heel leuk om met beelden iets over te brengen. Daarom ben ik ook zo’n fan van Instagram”. Eén van de foto’s, die zij in juli vorig jaar op Instagram plaatste, een dubbel zelfportret, trok de belangstelling van een andere Instagramfan, Ramon Schenkhuizen uit Zwijndrecht. Hij reageerde met een berichtje, dat hij wel eens een beschuitje met Monique zou willen eten. Monique hapte echter niet toe en daarom probeerde hij het na twee weken nog een keer. “Ach waarom niet”, dacht Monique en ze besloot op Facebook vriend van Ramon te worden. Na een paar uur Facebooken stapten ze over op Skypen en voor ze het wisten waren ze tot 5.00 uur ’s nachts met elkaar aan het kletsen.

“Het voelde van het begin af aan goed”, aldus Monique. “Het was net alsof ik in een spiegel keek”, vult Ramon aan. “We denken hetzelfde, hebben dezelfde ideeën en passen uitstekend bij elkaar. Een week na ons eerste contact ben ik op de trein gestapt om Monique, die toen nog in Dronten in de Flevopolder woonde in levende lijve te ontmoeten en binnen een paar maanden trok Monique al bij mij in Zwijndrecht in”. Als het goed voelt, dan moet je er voor gaan vinden de twee. “Het is best bijzonder om elkaar op deze manier te leren kennen, want je ontmoet elkaar eerst via het uiterlijk en pas later kom je meer te weten over het innerlijk. Je weet nog niet gelijk of iemand echt leuk is, maar in ons geval vielen de stukjes al heel snel op hun plaats”, aldus Monique. Na vijf maanden vroeg Ramon zijn vriendin ten huwelijk.

Wel een Instagram huwelijk, geen Instagram bruiloft
Op een Instagram bruiloft laat je jouw gasten naar hartelust foto’s maken, sharen en liken. Het is goedkoop, levert een schat aan originele kiekjes op van de grote dag en je kunt jouw foto’s dezelfde dag al zien. Monique en Damon zijn weliswaar fanatieke Instagrammers, maar een Instagram bruiloft zagen ze toch niet zitten. Ze kozen liever voor een niet te grote bruiloft samen met hun familie en huurden voor de kiekjes een professionele fotograaf in. Na het gemeentehuis en koffie met gebak scheepte het gezelschap zich in Hendrik-Ido-Ambacht in op de waterbus, richting Rotterdam. Daar stapten zij over op één van de schepen van de Spido voor een uitgebreide rondvaart door de havens van Rotterdam. De dag werd door het bruidspaar besloten met een intiem etentje op de Euromast.
Wij wensen het bruidspaar nog vele goede en gelukkige Instagramjaren toe.

Tekst: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Vanwege Hemelvaartsdag is het kantoor van Uitgeverij De Brug gesloten op donderdag 13 mei & vrijdag 14 mei 2021.
Terug naar boven.