Home » Nieuws » Lokaal » En we noemen hem…….Fedde!

En we noemen hem…….Fedde!

Burgemeester Jan Heijkoop met de 30.000ste inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht.
En we noemen hem…….Fedde!
Fotografie: Jacqueline van Dalen

Burgervader verwelkomt zijn 30.000ste

H.I.Ambacht – Voor hen was donderdag 30 maart een ‘gewone’ doordeweekse dag waarop de derde telg van de familie Hak zich aankondigde. Een heuglijke dag, maar puur een gezinsaangelegenheid, zo dachten zij. Totdat er een brief van de gemeente op de mat viel, met de mededeling dat baby Fedde Ambachts 30.000ste inwoner is.

Even na half tien belde ’s Ambachts belangrijkste inwoner zaterdagochtend aan bij de woning aan de Zoutziedersstraat. Burgemeester Jan Heijkoop – met in zijn hand een prachtige blauwgekleurde ruiker- kwam op kraamvisite bij de 30.000ste inwoner van zijn gemeente. Moeder Anna Hak begroette de burgervader met trots; de boreling geborgen in de armen houdend. Heijkoop, zelf opa van zeven met nummer acht op komst, had een liefdevol oog voor de kleine Fedde en merkte guitig op dat het frêle mannetje “zijn armen al gekruisd” hield.

Cadeau’s
Naast een boeket bracht Heijkoop ook cadeautjes mee. Zo kregen de ouders Hak, vader Jan (34) en moeder Anna (33), een zilveren fotolijstje van de gemeente met een gravure van de babynaam en de geboortedatum. Ook de ‘grote’ broers van Fedde – Jens (9) en Stijn (7) – werden niet vergeten en kregen een speelgoedauto van Lego uit handen van de burgemeester.

Slaapliedje
Naast het ambt van burgemeester kwijt Heijkoop zich ook van zijn rol als grootvader. “Ik mag graag met mijn kleinkinderen zingen. Dan zing ik diverse kinderliedjes, maar ik sluit altijd af met: “Ik ga slapen, ik ben moe”. Of hij dat ook voor zichzelf zingt na een zware dag besturen in ons dorp, laat Heijkoop wijselijk in het midden…

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.