Home » Nieuws » Lokaal » Fietsclub Wielzate gaat al 20 jaar voor gezelligheid en veiligheid

Fietsclub Wielzate gaat al 20 jaar voor gezelligheid en veiligheid

De fietstochten gaan ook wel eens verder van huis, zoals hier naar de kleurige bollenstreek
Fietsclub Wielzate gaat al 20 jaar voor gezelligheid en veiligheid

De omgeving van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht is een prachtig en gevarieerd fietsgebied


H.I.Ambacht – Fietsclub Wielzate organiseert al weer twintig jaar gedurende het fietsseizoen twee keer per week een fietstocht voor 55-plussers uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Gezelligheid en veiligheid staan daarbij voorop

Gezelligheid voorop
“Gezellig met elkaar in beweging zijn is het doel van onze fietsclub”, vertelt Hetty Roth, de algemeen fietsleider van Fietsclub Wielzate. “Onze club bestaat op dit ogenblik uit 80 fietsende leden, 60 dames en 20 heren in de leeftijd van 55 tot 87 jaar jong. Wij organiseren gevarieerde fietstochten in de directe omgeving, maar ook (ver) daarbuiten. Natuurlijk pakken we onderweg ergens gezellig een terrasje mee en zo nu en dan stoppen we voor een bezoek, al dan niet met een rondleiding, aan een interessante plek”.

“We hebben het vooral gezellig met elkaar. Naast de fietstochten komen we een paar keer per jaar samen in Wielstaete voor een bijeenkomst met een leuke activiteit. En ook in de winter zoeken de leden elkaar op. Veel van onze leden zijn alleenstaand en voor hen is de Fietsclub een uitgelezen mogelijkheid om met anderen op een fijne en gezonde manier de tijd door te brengen en niet te vereenzamen. De meeste leden blijven meefietsen tot het echt niet meer kan!”, aldus Hetty.

Fietsactiviteiten
Tijdens het ‘Fietsseizoen’, dat wil zeggen vanaf half maart tot november wordt elke woensdag en donderdag een fietstocht georganiseerd. “Op woensdag fietsen we 30-40 km, op donderdag gaan we wat verder weg, meestal zo’n 50 km met een uitloop naar 60 km. De fietsroutes worden uitgezet door onze fietsleiders, die net als onze bestuursleden allemaal vrijwilligers, aangesloten bij het UVV zijn. Doordat we over een fietstrailer kunnen beschikken, zijn we in staat om ook verder weg fietstochten te organiseren naar bijvoorbeeld de bollen, bloesem, bos, heide en duinen”.

Naast de wekelijkse fietstochten organiseert de fietsclub elk jaar een fietstrek2daagse en een fietsvakantie. Ook heeft de fietsclub regelmatig fietscontacten met de partnergemeente Bergen in Duitsland.

Veiligheid voor al
“Veiligheid staat bij ons zeer hoog in het vaandel’, vertelt Hetty verder. “We fietsen met een groep senioren, waarbij een deel op een gewone en een deel op een elektrische fiets rijdt. Om de groep bij elkaar te houden en het tempo op 15-17 km per uur te houden laten we de deelnemers met een gewone fiets voorop rijden. Verder hebben we een antal veiligheidsregels opgesteld, waar iedereen zich aan dient te houden. Iedere fiets dient in goede staat te verkeren en deelnemers met een elektrische fiets dienen lid te zijn van een hulpdienst, die ze in geval van panne kan komen helpen. Op die manier proberen we de fietstochten voor alle deelnemers niet alleen zo prettig mogelijk, maar vooral zo veilig mogelijk te laten verlopen”.

Jubileumactiviteiten
Op 10 mei a.s. gaan de leden van Fietsclub Wielzate het 20-jarig jubileum van hun club vieren met een “hap en trap”-fietstocht, gevolgd door een dinerbuffet in Wielstaete. “Sinds een aantal jaren hebben we een maximum van 80 fietsende leden moeten instellen. Op dit ogenblik staan er 5 mensen op de wachtlijst. Een duidelijk teken, dat onze activiteiten gewaardeerd worden. We gaan dan ook ons best doen het de deelnemers in de komende jaren net zo naar de zin te maken als in de eerste 20 jaar van ons bestaan”, aldus een enthousiate Hetty Rott tot slot.

Meer informatie over de Fietsclub kunt u vinden op www.fietsclubwielzate.nl.

Tekst: Jan O’teur
Foto: Hetty Roth

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.