Home » Nieuws » Lokaal » Gerenoveerd wooncomplex Borghave feestelijk geopend

Gerenoveerd wooncomplex Borghave feestelijk geopend

Gerenoveerd wooncomplex Borghave feestelijk geopend

Zwijndrecht – Vrijdag 22 juli is het gerenoveerde wooncomplex Borghave in Zwijndrecht feestelijk geopend! Na anderhalf jaar werk is het complex gereed en genieten alle bewoners van hun vernieuwde appartement. De renovatie is uitgevoerd door aannemer Vastbouw uit Rijssen, waarna Verheij Integrale Groenzorg ook de tuin opnieuw heeft aangelegd.

Tijdens een korte bijeenkomst werden de bewoners, familieleden en betrokken partijen toegesproken door onder andere manager Wonen en Vastgoed Christiaan van de Wege, wethouder Aaike Kamsteeg van de gemeente Zwijndrecht en bestuurder Teunis Stoop. Uit handen van architect RoosRos ontving Christiaan van de Wegen namens de bewoners een prachtige oude prent van de omgeving, die een mooi plekje zal krijgen in een van de gangen van Borghave.

Tevreden bewoners
De officiële openingshandeling, die bestond uit het loslaten van de ballonnen in de liftschacht van Borghave, werd verricht door wethouder Kamsteeg en mevrouw Boender (87), bewoonster van Borghave. Mevrouw Boender blikte nog even terug op de renovatieperiode: “Het was best een drukte, en er was ook wel eens wat. Maar dat werd altijd netjes opgelost! Alleen die Rijssenaren, die wisten niet wat voeten vegen was.” Gelukkig is ze erg tevreden over haar gerenoveerde appartement: “Ik heb geen moment spijt gehad om in Borghave te gaan wonen. Het appartement heeft een grote slaapkamer en badkamer, is licht en heeft een ruim balkon. Ik ben enorm blij met mijn appartement!”

Zelfstandig thuis wonen
Na de renovatie voldoet het complex aan de hedendaagse eisen van comfort, energiezuinigheid en rolstoeltoegankelijkheid. De 31 appartementen zijn volledig zelfvoorzienend en levensloopbestendig, waardoor bewoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Bewoners kunnen gebruik maken van de voorzieningen in woonzorgcentrum Nebo, via een alarminstallatie kunnen zij hulp oproepen en als er in de toekomst zorg nodig is, is die ook beschikbaar vanuit Nebo.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.