Home » Nieuws » Lokaal » Gevaarlijke verkeerssituaties in Hendrik-Ido-Ambacht (10)

Gevaarlijke verkeerssituaties in Hendrik-Ido-Ambacht (10)

Gevaarlijke verkeerssituaties in Hendrik-Ido-Ambacht (10)

Onoverzichtelijke verkeerssituaties zorgen voor voor onzekerheid, irritaties, schrikreacties en (bijna)ongelukken

Hendrik-Ido-Ambacht – Ongetwijfeld doet de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht er alles aan om gevaarlijke verkeerssituaties binnen de gemeente te voorkomen. Toch is de redactie van De Brug naar aanleiding van onze oproep om verkeersgevaarlijke situaties bij ons te melden, overstroomd met reacties. Deze week besteden we aandacht aan een zestal situaties, waarbij het zicht van verkeersdeelnemers dermate belemmerd wordt, dat er een grote kans op ongelukken bestaat.

Onoverzichtelijke verkeerssituaties
Het overkomt ons allemaal wel eens. Zo’n situatie, dat je vauit de auto bij een kruispunt absoluut geen goed zicht hebt op het verkeer dat op de weg, die jij wil oprijden of oversteken, aan komt rijden. Of andersom: het verkeer, dat aan komt rijden ziet jou te laat om adequaat te kunnen reageren. Onzekerheid, irritatie, schrikreacties en (bijna)ongelukken zijn het gevolg van dergelijke onoverzichtelijke verkeerssituaties. Verschillende inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht vroegen ons aandacht te besteden aan de volgende situaties, waar zij regelmatig mee te maken hebben.


1. Vanuit de Zwanebloem de Krommeweg oprijden
“Wat ik gevaarlijk vind, is het kruispunt Zwanebloem – Krommeweg. Voor de Krommeweg is er een fietspad waar ook scooters rijden. Dat fietspad maakt een bocht, waardoor je maar 50 m zicht hebt als je voorrang moet geven. En je kan een scooter die 25 km per uur rijdt echt van tevoren niet zien aankomen”.


2. Vanuit de Zalm de Jacobuslaan oprijden
“Rijdend vanuit de Zalm is er nauwelijks enig uitzicht op het verkeer van rechts op de Jacobuslaan door een grote muur langs de weg, die het uitzicht belemmerd


3. Vanuit de Baars de Laan van Welhorst oprijden
“Als je vanuit de Baars de voorrangsweg Laan van Welhorst wilt oprijden of oversteken wordt het uitzicht op het verkeer van links sterk belemmerd door het hoge riet in de singel langs deze drukke weg”. Eind november, 3 maanden nadat deze melding ons bereikte, is het riet gesnoeid!


4. Vanuit de Veersedijk de Paulusweg oprijden
“Even voorbij de afrit van de Veersedijk naar de Onderdijk richting Paulusweg is door middel van rood/wit gestreepte hekken een wegversmalling gemaakt. Direct na deze hekken staan aan de rechterkant diverse auto’s geparkeerd waardoor er geen ruimte is voor tegenliggers en het overzicht op de bocht naar de Paulusweg volledig wordt weggenomen. Je moet dan ook stapvoets rijden tijdens het nemen van de bocht. Dit is levensgevaarlijk! Waarom mogen er in en vlak voor deze bocht auto’s geparkeerd staan?”.


5. Vanuit de Oranjestraat het Raadhuisplein oprijden
“Wanneer je vanuit de Oranjestraat het Raadhuisplein oprijdt komt het regelmatig voor dat je door de aan de linkerkant van de weg geparkeerde auto’s geen enkel zicht hebt op eventuele tegenliggers. Door de krappe situatie is het vaak nauwelijks mogelijk elkaar zonder schade te passeren. Dat geldt overigens ook als je vanaf de Wilhelminasingel het Raadhuisplein oprijdt. Waarom mag in de Oranjestraat slechts aan 1 kant van de weg geparkeerd worden en op het Raadhuisplein aan 2 kanten?”.


6. Vanuit de Volgerlanden over de Ambachtse Zoom de rotonde Reeweg oprijden
“Rechts van de rotonde staat een hoge dichte heg waardoor je vanuit de auto geen kleine fietsers van rechts aan kunt zien komen”. Vooropgesteld, dat deze kleine fietsers daar helemaal niet mogen rijden – ze rijden op de rotonde ’tegen het verkeer in’ omdat dat de kortste weg is – is het voor zowel de kleine fietsers als het gemotoriseerde verkeer een gevaarlijke verkeerssituatie. Bovendien: de kleine fietsers zijn in geval van een ongeluk weliswaar schuldig, maar de automobilist of motorrijder is altijd voor 100% aansprakelijk!

Tekst en foto’s: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.