Home » Nieuws » Lokaal » Glijbaan in nieuw binnenbad bovenaan verlanglijstje Ambachters

Glijbaan in nieuw binnenbad bovenaan verlanglijstje Ambachters

Zwembad de Louwert gaat op de schop.
Glijbaan in nieuw binnenbad bovenaan verlanglijstje Ambachters

H.I.Ambacht – In 2016 zijn de voorbereidingen gestart voor de nieuwbouw van het binnenzwembad De Louwert en de renovatie van het bestaande buitenbad. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bracht de inwoners op de hoogte van de komende werkzaamheden door een infomarkt op het gemeentehuis te organiseren.

Bezoekers werden donderdagavond 23 februari geïnformeerd over de stedenbouwkundige visie, het te doorlopen proces van het bestemmingsplan, de communicatie die met betrokkenen is gevoerd en het totale proces vanaf het begin tot aan de realisatie. De gemeente heeft zoveel mogelijk mensen willen betrekken in de voorbereidngsfase om zo een breed gedragen voorstel te kunnen presenteren aan de gemeenteraad, waarbij ook de inwoners zijn geraadpleegd.

Tekeningen
Niet alleen de volwassen inwoners mochten hun voorkeur uitspreken over de inrichting van het nieuwe zwembad. Ook de jongste gebruikers van het toekomstige zwembad maakten hun wensen kenbaar. Veel deden dit door een tekening in te zenden. Zo maakte één jeugdige tekenaar visueel dat hij een heel groot zwembad wil door nagenoeg zijn hele tekenvel blauw te kleuren. Ook aan verenigingen werd gevraagd hun wensen aan te geven voor de inrichting van het zwembad. De gemeenteraadsleden deden ook mee door een enquête in te vullen en jongeren konden hun voorkeur voor een klimwand, duikplank of glijbaan aangeven via sociale media.

Peilingen en polls
Via de gemeentelijke website, de mobiele website, facebook, instagram en twitter konden mensen laten weten welk fun-element volgens hen niet mocht ontbreken in het nieuwe binnenbad. Daarbij komt naar voren dat een glijbaan veruit favoriet is. De meest opmerkelijke schetsen met kinderwensen waren een sauna en een kunstgalerie.

Ook de senioren hebben specifieke wensen. Zo bleken ruime kleedhokjes en antislibvloeren hoog te scoren. Opvallend was dat zowel de senioren als de kinderen een bubbelbad ambiëren, zij het om uiteenlopende redenen. De groep ouderen gaf ontspanning aan als reden terwijl de jeugd de poel meer ziet als een mogelijkheid om snel op te warmen.

8 miljoen euro
“De gemeente heeft een financieel kader wat ligt tussen de zeven en acht miljoen euro We willen een glijbaan in het binnenbad en zes banen van vijfentwintig meter in het buitenbad en een apart badje gaan realiseren, maar het moet wel duurzaam zijn. Nu we weten wat de inwoners willen, gaan we in gesprek met eventuele aannemers en de exploitant” , zegt projectleider zwembad Saskia Platenkamp. Hoewel het uitzicht gaat veranderen, roept het geen weerstand op bij de omwonenden. “Met de reacties van de bewoners kunnen we het plan bijstellen. We merken helemaal niets van tegenstand. Iedereen vindt het leuk”, weet Platenkamp.

CAI-middelen
Het zwembad wordt gefinancierd met de middelen uit de verkoop van het kabelnetwerk . De stichting CAI wil dit geld inzetten voor voorzieningen waar alle inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gebruik van kunnen maken.

Door: Jacqueline van Dalen

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.