Home » Nieuws » Lokaal » Groot geslaagd feest bij 125-jarig De Rank

Groot geslaagd feest bij 125-jarig De Rank

Groot geslaagd feest bij 125-jarig De Rank

Op vrijdag 2 november werd het 125-jarig bestaan van kindcentrum De Rank gevierd met een spetterende opening van Bubblusion, een spectaculaire bellenblaasshow. Jong en oud werden verrast door het optreden van Saskia Marges die zelfs een vierkante zeepbel kon laten zien. Een toost met alle kinderen en hun ouders op het jarige kindcentrum sloot dit optreden af.

De rest van de dag waren de kinderen tijdens workshops bezig om een optreden in te studeren onder begeleiding van medewerkers van de Klankenkaravaan. Het thema was feest en daarvoor werd ook passende kleding gemaakt. Verder gingen jong en oud – er waren ook opa’s en oma’s van de partij – gezelschapsspelletjes doen. Moderne spelletjes, maar ook uit vroegere tijden. Daarna was het optreden van alle kinderen voor de ouders en grootouders. De kleuters kwamen binnen als feestfanfare. Er volgden een limonade rock & roll, feest(ro)bots, een sambafeest en het jubileumlied. Het werd een geweldig feestelijk en muzikaal geheel!

Vanaf 15.00 uur was het hele dorp uitgenodigd om de resultaten van ‘125 jaar De Rank’ te bekijken. Elke groep had een bepaald jaar of tijdvak gekozen zoals het jaar 1890, de Tweede Wereldoorlog en 1965. De kinderen hadden geschreven met kroontjespennen en waren bezig geweest met tv-programma’s van vroeger. Ook (oud)leerkrachten hadden een rol. Zo speelde één van hen met alle groepen het spel ‘de berenjacht’ en werd een andere leerkracht geïnterviewd. Er draaide een oude film over Heerjansdam en in één van de lokalen was een tentoonstelling ingericht over vroeger, waarbij ook veel foto’s te zien waren van de Historische Vereniging. Veel oud-leerlingen en dorpsbewoners kwamen gezellig langs. “Het was een bijzonder geslaagde dag waarop we als De Rank hebben laten zien waar ons kindcentrum voor staat. 125 jaar is een lange tijd. We hebben een prachtig verleden. We gaan ons nu weer richten op de toekomst met eigentijds christelijk basisonderwijs voor Heerjansdam waarin we kinderen uitdagen tot ontdekken en groeien. Met activiteiten die zijn afgestemd op hun behoeften geven we hen de beste ontwikkelkansen. Daar plukken ze hun verdere leven de vruchten van,” besluit Anneke van de Pol, directeur van De Rank.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.