Home » Nieuws » Lokaal » Hi5Ambacht al vijf jaar een begrip in Ambacht

Hi5Ambacht al vijf jaar een begrip in Ambacht

Het team van Hi5Ambacht: één voor allen, allen voor één!
Hi5Ambacht al vijf jaar een begrip in Ambacht

Hi5Ambacht wil door haar activiteiten de leefwereld van kinderen en ouderen verbreden

H.I. Ambacht – Hi5Ambacht laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met sport en cultuur. Dankzij allerlei activiteiten ontdekken zij hun eigen talenten. Daarnaast worden ook bewegingsactiviteiten voor ouderen georganiseerd. Hi5Ambacht bestaat dit jaar al weer 5 jaar en wil dit op 25 april uitbundig gaan vieren.

Hi5Ambacht door de jaren heen
Hi5Ambacht is in 2012 in het kader van de ‘Landelijke impulsregeling brede scholen, sport en cultuur’ door de gemeente opgericht met als oorspronkelijke doel kinderen voor, tijdens en na schooltijd de beste ontwikkelingskansen te bieden.

“In de afgelopen 5 jaar hebben we ons ontwikkeld tot een organisatie, die een structurele bijdrage levert aan een veilige, leuke, gezonde en leerzame leefomgeving voor inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouderen”, vertelt Tinka Lansbergen, de coördinator van Hi5Ambacht. “De leden van ons team zijn in dienst van de stichtingen Hattrick en Vivenz. Wij werken intensief samen met de plaatselijke sportverenigingen, basisscholen, kinderopvang, Cascade, de stichting Jeugdteams, BibliotheekAanZet en verschillende andere maatschappelijke instanties. Met ons team organiseren wij leuke sportieve en culturele activiteiten voor kinderen tot en met 15 jaar en voor ouderen vanaf 60 jaar”.

De activiteiten van Hi5Ambacht
“Op zowel sport- als cultureel gebied willen wij kinderen de kans geven zo bewust mogelijk een keuze te maken voor die activiteiten, die hen het meest aanspreken”, neemt Wendy Dubois, buurt/cultureel coach bij Hi5Ambacht, het stokje over. We doen dat door ze met een groot aantal sporten en kunstuitingen kennis te laten maken.

Zo organiseren wij bijvoorbeeld ‘Buurt on the move’ waarbij kinderen gedurende een schooljaar met 10 verschillende sporten kennis kunnen maken. Kinderen kunnen op die manier aan meerdere sporten ‘snuffelen’, alvorens ze besluiten welke sport ze graag willen gaan beoefenen. Ook op cultureel gebied verbreden wij hun kijk op de wereld door ze te laten zien wat er op dat gebied allemaal mogelijk is. De meeste van onze activiteiten zijn gratis. Als kinderen om financiële redenen niet van een sport- of culturele vereniging lid kunnen worden, attenderen wij ze op de Stichting Leergeld, die zulke activiteiten voor schoolgaande kinderen subsidieert, zodat zij toch van een vereniging lid kunnen worden”.

Voor de ouderen boven de 60 jaar worden op verschillende locaties door een senior beweegcoach ‘Beweeg zit &train u fit!’ bijeenkomsten georganiseerd, waarbij op muziek conditie- en krachttrainingen worden gegeven. Hi5Ambacht organiseert naast deze nog veel meer activiteiten, die allemaal te vinden zijn op www.hi5ambacht.nl.

H.I. Ambacht viert 5 jaar Hi5Ambacht!
Op 25 april wordt in de Ridderhal een groot feest gevierd samen met de partners, genodigden en het belangrijkste: de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht. Iedereen is welkom op deze inloopdag. Op die dag is er tussen 10.00 uur en 16.00 uur voor jong en oud van alles te beleven. Zo zijn er een ontdekhoek en springkussens voor de allerkleinsten, een survivalbaan, Mario Kart en diverse workshops, waaronder Capoeira en Twirl voor de wat ouderen, een workshop ouder-kind bootcamp voor gezinnen en een workshop seniorensport voor de alleroudsten. Voor meer informatie over de feestdag op 25 april, kijk op www.hi5ambacht.nl.

Hi5-Wens voor de toekomst
“Wij hopen, dat de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht in de komende 5 jaar net zo veel plezier aan de activiteiten van Hi5Ambacht zullen beleven als dat ze dat in de afgelopen 5 jaren hebben gedaan”, aldus een enthousiaste Tinka Lansbergen en Wendy Dubois tot slot.

Tekst: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.