Home » Nieuws » Lokaal » Ingezonden brief: Ambacht, let op uw zaak!

Ingezonden brief: Ambacht, let op uw zaak!

Ingezonden brief: Ambacht, let op uw zaak!

Op dit moment ligt in het Gemeentehuis het Ontwikkelingsplan uitbreiding De Schoof ter inzage met daarbij de mogelijkheid om te reageren. Ondergetekende heeft dit in uiteraard ambtelijke taal geschreven plan, dus niet gemakkelijk te lezen, gelezen en citeer daaruit wat opmerkingen en aannames die nogal wat vragen en twijfels oproepen, oordeel zelf:
 
* Men beoogt met het nieuwe plan een betere bereikbaarheid van De Schoof naar Cascade, wat mankeert er aan de huidige bereikbaarheid?
* Er zijn volgens het plan geen aanvullende maatregelen nodig na het afsluiten van de Graaf Willemlaan, alleen dienen enkele wegvakken te worden aangepast.
* De Schoof krijgt er 5525 m2 WVO bij, hiertoe wordt elders in Ambacht 3450 m2 WVO uit de markt genomen.(welke winkels zijn dat?)
* In de slotoverweging wordt aangegeven dat er een relatief bescheiden aantal m2 aan de detailhandel wordt toegevoegd in De Schoof.(waarom dan zo’n gigantisch grote ingreep?)
* Aan de van Godewijckstraat vervallen 29 parkeerplaatsen, aan de Tesselschadestraat vervallen er 15. Je zult er maar wonen!
* De verkeersbewegingen na “de knip’’ in de Graaf Willemlaan nemen volgens het plan  enigszins toe.(???)
* De goederenaanvoer door vrachtwachtwagens gaat plaatsvinden via de Tesselschadestraat en de Mauritsstraat, er zijn daar volgens het plan geen aanpassingen nodig. (???)
* Vrachtwagens zullen op vastgestelde tijden,zoveel mogelijk buiten de openingstijden, hun goederen dienen aan te leveren. Aangenaam voor de nachtrust van omwonenden.
* De maximaal gemeten parkeergraad bedroeg volgens metingen op 12 december 2015  74%, de ervaring leert dat er vaak nauwelijks voldoende parkeerruimte is, zeker tijdens de weekenden.
* Er worden speciaalzaken toegevoegd, constateer  zelf hoe moeilijk de speciaalzaken het in winkelcentrum Hoog Ambacht hebben.
* Als het in De Schoof drukker wordt, daalt onvermijdelijk de omzet in de overige winkels in Ambacht door het zogenaamde waterbed-effect.
* Het eventueel verdwijnen van de supermarkt aan de Reeweg betekent dat die hele woonhoek  verplicht wordt om elders de dagelijkse boodschappen te doen.
* Als huidige concurrentie worden winkelcentrum De Ridderhof en Jorishof in Ridderkerk nauwelijks genoemd, niet te onderschatten concurrentie.
* Er wordt vermeld dat de aantrekkingskracht van De Schoof is afgenomen door de leegstand, nergens wordt vermeld hoe men dat op denkt te lossen.
 
Het ingediende alternatieve plan van de Huisvestingscommissie De Schoof getuigt van meer realiteitszin en is ontstaan vanuit de praktijk door mensen met verstand van zaken, dit plan dient uiterst serieus te worden genomen. Dat de organisatie Jumbo het Gemeenteplan omhelst heeft alles te maken met het feit dat die alleen maar kijken naar een winkel met zoveel mogelijk M2 om hun marktaandeel meer en meer te vergroten, dorpsbelangen spelen daarbij voor hen van geen enkel belang. Action, een trekker van belang, is bijna overal te vinden op de goedkopere B-locaties, wie zegt dat Action zich wel in een duur verbouwde Schoof zich wil vestigen? Blijkbaar lukt het zelfs nu niet een populaire schoenenwinkel te doen vestigen in de Schoof terwijl er in heel Ambacht nauwelijks schoenen te koop zijn, en dat in een dorp waarin we van oudsher beroemd waren vanwege het maken van klompen.
 
Wordt vervolgd.
 
Willem de Snoo

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.