Home » Nieuws » Lokaal » Kringloop Habbekrats schenkt geld aan Stichting Woord & Daad

Kringloop Habbekrats schenkt geld aan Stichting Woord & Daad

Kringloop Habbekrats schenkt geld aan Stichting Woord & Daad

Kringloop Habbekrats te Hendrik-Ido-Ambacht schenkt een fors bedrag aan de Stichting Woord & Daad voor het project ‘Vakscholen voor arme jongeren en volwassenen’ in Colombia.

Habbekrats is van start gegaan in mei 2011. De kringloopwinkel wordt geheel gerund door een grote groep vrijwilligers. Habbekrats is één dag in de week geopend: elke dinsdag van 09.00 – 12.00 en van 19.00 – 21.00 uur kunnen koopjesjagers terecht aan Het Tasveld 11 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Tijdens de openingstijden kunnen er ook herbruikbare goederen voor de kringloopwinkel afgegeven worden. Voor deze goederen wordt geen geld gegeven, omdat alle artikelen tegen aantrekkelijke prijzen de deur uit gaan en de opbrengst van alle verkoopactiviteiten geheel bestemd is voor goede doelen. Zo werden eerder forse bedragen beschikbaar gesteld voor kerkbouwactiviteiten en aan de Ambachtse Voedselbank. Nu zal een bedrag overhandigd worden aan een vertegenwoordiger van de Stichting Woord & Daad voor een project in Colombia. Zo worden onze naasten dichtbij en ver weg gesteund!

Habbekrats mag zich vanaf de start verheugen in een grote stroom bezoekers. Steeds meer mensen weten de Kringloopwinkel te vinden. De verkoop loopt zo goed dat er nu opnieuw een groot bedrag aan een goed doel geschonken kan worden.

Projectinfo:
Woord & Daad steunt het project ‘Vakscholen voor arme jongeren en volwassenen’ via een Colombiaanse partnerorganisatie. Het project in de steden Bogota en Cartagena richt zich op werkloze jongeren en volwassenen. Zij krijgen een beroepstraining aangeboden in vakken als handwerken, computervaardigheden, secretariaat, bakken en koken, edelsmeden, persoonlijke verzorging, kleding maken, keukenassistent en marketing sales. Het zogenaamde Job en Business Center helpt afgestudeerden een baan te vinden en potentiële ondernemers met de start van een eigen bedrijfje.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.