Home » Nieuws » Lokaal » Kringwinkel “Hebbes” een feit

Kringwinkel “Hebbes” een feit

Kringwinkel “Hebbes” een feit

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Afgelopen zaterdag werd onder de bezielende leiding van Anna Kok aan de Brederodehof een kringloopwinkel geopend. Dit trok talrijke klanten. Met de opbrengst ondersteunen zij lokale projecten.Het huidige project is het “Jeugdspeelpark” aan de Van Kijfhoekstraat in H.I. Ambacht. Het “Jeugdspeelpark” is er voor jong en oud en heeft een nauwe samenwerking met de Dierenbescherming. Zo worden allerlei artikelen verkocht die een tweede leven gegund zijn. Dat resulteert in een breed assortiment. Anna Kok haar voorkeur gaat uit naar de jaren ’50 en ’60.

Enthousiast vertelde Anna Kok over de reden. “Het toenmalige strakke, minimale design boeit me! Niet alleen het industriële aspect, waarbij te denken valt aan een stoel met stalen poten, maar ook de opkomende kunststoftoepassing is mooi! Zo werden diverse vormen mogelijk. Ook de kleuren; oranje en bruin blijven onweerstaanbaar.” Op de vraag of dit lastig te verkrijgen is, haalde Anna Kok haar schouders op. “Ach” reageerde ze; “dikwijls ga ik langs rommelmarkten.

“Het strakke, minimale design van toen boeit me!”

Verkoop
Toch verkoop ik de jaren ’60-meubels niet het meeste, ondanks mijn voorkeur. Dat merkte ik zaterdag na de opening. Welneen, de huis-tuin-en-keukenartikelen, zoals kopjes en kleding verkoop ik het meest.” Aan welk soort mensen? Voor iedereen is er wel wat voor starters, verzamelaars, kleine en grote beurzen. Uitdaging is om de vraag aan te laten sluiten bij mijn aanbod. Als dat lukt, ben ik blij!”

Opening
Eveneens verblijdend was de opening zaterdag. Anna Kok ervoer dit namelijk als een succes. “Het was ongelofelijk gezellig! Familieleden hadden namelijk een rode loper uitgelegd, ballonnen en statafels meegenomen. Hoogtepunt was toch wel dat ik het lint mocht doorknippen! Dat symboliseerde de opening.” Hoe stonden de zaken enkele uren later? “Nou, ik was de tel kwijt met betrekking tot het aantal klanten. Ook was ik 300 visitekaartjes lichter.” Hoe dat komt? Dat wist Anna Kok niet zo goed.

Netwerk
Feit is wel dat ze groot netwerk heeft opgebouwd tijdens haar levensjaren. “Ik ben hiertegenover vanaf mijn 3e jaar opgegroeid” terwijl Anna naar de overkant gebaarde. “Hier was wekelijks markt; veel mensen dus. Ik denk dat het daar begonnen is.”Ook in haar professie had ze hier profijt van. “Ik ben begonnen als apothekersassistente. Na enkele jaren kriebelde er iets; ik miste het contact met mensen. Daarom solliciteerde ik bij makelaardij Wisse. Hier heb ik ruim 30 jaar gewerkt. Zo kon ik via Wisse mijn huidige pand huren. Tussentijds heb ik ook niet stilgezeten. Zo was ik toen al liefhebster van oude materialen. Daarnaast ski ik erg graag.” Ook op oud materiaal? Lachend merkte Anna Kok op dat dit niet het geval was.

Materiaal
Oude materialen volstaan dus niet altijd? Dit bevestigde Anna Kok glimlachend. “Materialen die ik echt niet kwijt kan, gaan gewoon naar Roemenië of Rotterdam. Een goed voorbeeld zijn de badkuipjes voor baby’s. Men gebruikt tegenwoordig namelijk een tummy tub, dat kost minder water en is veiliger voor de baby.” Op de vraag of dit dan ook gebeurt met grote meubels, gezien de geringe ruimte, gaf Anna Kok aan dat ze hier nog een oplossing voor zoekt. “Het zou mooi zijn als ik bijv. een loods of de gewezen Tweestroom elke zaterdag kon huren en zo grote meubels kon verkopen.” Het is dus nog onzeker hoe komende periode gaat verlopen. Voor goederenafgifte kan gebeld worden naar: +3178.87.95.96.5. De openingstijden zijn op woensdag en donderdag van 10u – 17u, vrijdag van 12u – 20u en zaterdag van 10u tot 14u.

Door: Jan-Willem Schneider

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.