Home » Nieuws » Lokaal » KWF-afdeling Hendrik-Ido-Ambacht zoekt versterking

KWF-afdeling Hendrik-Ido-Ambacht zoekt versterking

KWF-afdeling Hendrik-Ido-Ambacht zoekt versterking

H.I.Ambacht − Alleen in Hendrik-Ido-Ambacht krijgen elk jaar al 145 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Hendrik-Ido-Ambacht al jarenlang de collecteweek. Dit jaar zijn er extra vrijwilligers nodig voor de organisatie.

In de eerste volle week van september komen er 120 vrijwilligers in Hendrik-Ido-Ambacht in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal € 9.000,- opgehaald. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 3 t/m 9 september en de KWF-afdeling probeert met extra vrijwilligers de opbrengst van 2016 te overtreffen.

Hendrik-Ido-Ambacht in actie voor KWF
De KWF-afdeling in Hendrik-Ido-Ambacht organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Eric van Veelen, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds heel belangrijk is. Je kunt zo direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Van Veelen, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker.”

Help mee
De KWF-afdeling Hendrik-Ido-Ambacht heeft een vacature voor een penningmeester. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Eric van Veelen, via t: 06 51 29 33 46 of e: evveelen@kwf.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.