Home » Nieuws » Lokaal » Lange rij op de Reeweg voor het kerstverhaal

Lange rij op de Reeweg voor het kerstverhaal

Bekijk de rest van de foto's op onze Facebook pagina.
Lange rij op de Reeweg voor het kerstverhaal

Hendrik-Ido-Ambacht – Voor de tweede maal vond het ‘Kerst in Stappen’ plaats in het Baxpark met als eindpunt de Dorpskerk. Vanaf zes uur konden geïnteresseerden beginnen aan een voettocht waar op beeldende wijze het kerstverhaal te volgen was. Zelfs toen de eerste groepen onderweg waren was er nog een rij belangstellenden die reikte tot voorbij de Tromplaan. Mensen van alle leeftijden, waarvan een groot deel bestond uit heel jonge kinderen.

Taferelen
Bij aanvang trof men de soldaten, waarna de wandelaars zich in konden schrijven. Langs een door lampjes, gestoken in het gras langs de paden, trof men de herders in het veld die bij het licht van de brandende vuurkorven hun boodschap aan elke groep verkondigden. Na een eindje lopen door het donkere park werden zij verwelkomd door het Engelenkoor. De ontmoeting voor de ingang van het Gemeentehuis met koning Herodus, zittend achter een gedekte tafel met twee lakeien, kreeg een interactief karakter. De jongste bezoekers werden aan de rand van de tafel gezet en reageerden dusdanig dat het wel duidelijk was dat ze het kerstverhaal al goed kenden.

Versterking voor onderweg
Voor de liefhebber waren er mandarijnen die met gulle hand werden uitgereikt, waarna de in groepen verdeelde wandelaars koers zetten naar het tafereel van de ‘Wijzen uit het Oosten’. Kapsalon Pons was op deze zaterdagavond ‘De Volle herberg’. Het sprak vanzelf, het kerstverhaal volgend, dat iedereen werd doorgestuurd. Verder gelopen trof men het ‘Kerstkoor’, om na het beluisteren van hun inbreng, uit te komen bij de Dorpskerk waar men uiteindelijk de Kerststal kon bewonderen. Daar waren, in de stal op het plein voor de kerk, een van trots glimmende ‘Jozef en Maria’ en een prachtig Kerstkindje te zien omringd door schapen en ezeltjes.

Een mooie avond
Gezien de grote belangstelling is het van groot belang dat een dergelijk evenement een goede organisatie vereist. Jan Paul Lagendijk kon na afloop wat getallen geven; “Buiten de koren waren er bijna 90 vrijwilligers. Inclusief koren bijna 200 mensen! De opkomst was ongeveer gelijk aan vorig jaar, ruim 1600 mensen. De telling staat op 1552, maar er zijn ook nog wat mensen gaan lopen zonder in de wachtrij te staan, deze zijn niet geteld.” Het goede weer was als altijd bij een buitengebeuren mooi meegenomen, maar vooral alle lof voor de vrijwilligers die op zeer vriendelijke manier de mensen van dienst waren. Waaronder niet te vergeten de verkeersregelaars die de, soms ondankbare, taak hadden om het autoverkeer om te leiden of voor langere tijd staande te houden terwijl de bijna eindeloze stoet over de zebrapaden liep.

Tekst en foto’s: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.