Home » Nieuws » Lokaal » Doe mee met de actie IkPas: gezellig en fit zonder dat er alcohol in het glas zit

Doe mee met de actie IkPas: gezellig en fit zonder dat er alcohol in het glas zit

Wethouder Jolanda de Witte (Gezondheid en Jeugd) doet mee met de IkPas en drinkt een maand geen alcohol.
Doe mee met de actie IkPas: gezellig en fit zonder dat er alcohol in het glas zit

Zwijndrecht – In de landelijke actiemaand IkPas wordt er geen alcohol geschonken in het gemeentehuis van Zwijndrecht. Tijdens of na (feestelijke) bijeenkomsten zullen er andere lekkere alternatieven zijn. De actie start op woensdag 1 maart. Het voorkomen van alcoholgebruik bij jongeren is een belangrijk thema van het gemeentebestuur. Deze actie past daar goed in. Het college roept (sport)verenigingen, bedrijven, kerken en scholen op dit voorbeeld te volgen.

Zwijndrecht heeft een relatief hoog percentage jongeren dat onder de 18 jaar al eens alcohol heeft gedronken of zelfs al aangeschoten of dronken is geweest. Ook volwassenen drinken regelmatig een glaasje alcohol. Het is een bekend gegeven dat dat het drinkgedrag van jongeren sterk beïnvloed wordt door hun omgeving; ouders, vrienden, familie, maar ook mensen met voorbeeldfuncties.
Het doel van de actiemaand is bewustwording van het alcoholgebruik. Laat zien dat je een voorbeeld kunt zijn en doe mee met de actiemaand IkPas! Zonder alcohol voel je je een stuk fitter, je slaapt beter en je kunt je beter concentreren op school of op het werk.

Voorbeeld
Wethouder Jolanda de Witte: “Regelmatig wijn of bier drinken is voor nogal wat mensen een gewoonte geworden. Je kunt het ook gezellig hebben en fit zijn, als er geen alcohol in het glas zit. Het voorbeeldgedrag voor de jongeren is een heel belangrijk onderdeel van de actiemaand. Daarom geef ik als wethouder Gezondheid en Jeugd het goede voorbeeld door mee te doen met IkPas en een maand geen alcohol te drinken. Ik hoop dat deze actie ertoe leidt dat we met z’n allen ook na deze maand minder alcohol drinken.”

Meld je aan
IkPas is een actie waar iedereen van 18 jaar en ouder mee kan doen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.ikpas.nl. Je kunt via deze website ook een polsbandje bestellen. De actie start op 1 maart 2017. Doe jij mee met het college van B&W? Geef het goede voorbeeld en meld je aan voor IkPas.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.