Home » Nieuws » Lokaal » Mooie opbrengst na 6 dagen in actie!

Mooie opbrengst na 6 dagen in actie!

Mooie opbrengst na 6 dagen in actie!

Twee vrijwilligers van ATOS Radio hebben na 6 dagen en 5 nachten aaneengesloten radio maken onder het motto “Beat the Challenge” een mooi bedrag binnengehaald voor het goede doel, de Stichting Ambulancewens. Het eindbedrag komt op net iets meer dan 9.100 euro! Dat bedrag is bijeengebracht door luisteraars, sponsors en min of meer toevallige voorbijgangers op het NS-station in Zwijndrecht, waar een tijdelijke radiostudio was gebouwd.

Afgelopen zaterdag om middernacht was het moment dat de twee DJ’s uit hun tijdelijke opsluiting werden verlost met de flitsen van de blauwe zwaailichten en onder het geluid van de sirenes van twee ambulances van de Stichting Ambulancewens, die daarvoor speciaal naar Zwijndrecht waren gekomen. Moe maar zeer voldaan konden de DJ’s alvast een deel van de opbrengst van hun actie “Beat the Challenge” aan de Stichting overhandigen.

Vanaf maandag 25 februari 9 uur was er gedurende 135 uur onafgebroken aandacht voor de Stichting Ambulancewens. De ruim 200 vrijwilligers van die Stichting maken de laatste wens mogelijk van mensen, die niet lang meer te leven hebben. En in die week zijn er op ATOS Radio veel ontroerende verhalen te horen geweest van wensvervullingen. Dat stimuleerde veel luisteraars om geld te komen brengen op het station of te SMS-en voor het draaien van een verzoeknummer.

De anders toch wat saaie stationshal in Zwijndrecht was de afgelopen week het toneel van allerlei meelevende mensen, die de DJ’s moreel kwamen steunen. Eén van de hoogtepuntjes daarbij was wel een spontane via twitter geïnitieerde “Harlem Shake”, een dans waar ongeveer 100 mensen donderdagavond laat aan meededen. Prachtig was het dat treinreizigers, die niet op de hoogte waren van de actie “Beat the Challenge” toch meteen naar de portemonnee grepen en geld in de gleuf van de deur van de glazen studio wierpen. Of kinderen die met hun ouders samen een handvol munten naar binnen gooiden.

Gelukkig liet ook het bedrijfsleven zich niet onbetuigd. Dankzij sponsoring, zowel met geld als met hand- en spandiensten, kon het eindbedrag van ruim 9.100 euro behaald worden. Tot grote tevredenheid van de twee helden, die zaterdagnacht door veel vrienden en familie met groot gejuich uit de “glazen studio” bevrijd werden.

Het hele programma was trouwens niet alleen op de radio te volgen. Ook de ATOS Kabelkrant op de televisie moest wijken, want daarop was permanent beeld van de actie te zien evenals op de website van ATOS Radio & TV.

Het totaalbedrag van de actie werd dinsdagavond tijdens het wekelijkse actualiteitenprogramma “Informatos” in de ATOS-studio door de trotse DJ’s aan Kees Veldboer van de Stichting Ambulancewens overhandigd. Hij heeft de Stichting zes jaar geleden opgericht.

Of er volgend jaar een herhaling komt van “Beat the Challenge”, is nog niet zeker. Maar de twee DJ’s hebben er, nu ze inmiddels weer een beetje van alle opwinding bekomen zijn, wel zin in, misschien.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.