Home » Nieuws » Lokaal » Natuureiland Sophiapolder verkozen tot mooiste natuurgebied

Natuureiland Sophiapolder verkozen tot mooiste natuurgebied

Natuureiland Sophiapolder verkozen tot mooiste natuurgebied

H.I.Ambacht – Vorige week woensdag kon er niet enkel worden gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen, de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap schreven ook een verkiezing voor het mooiste natuurgebied uit.

Natuureiland Sophiapolder kwam overtuigend uit als winnaar uit de stembus en mag zich een jaar lang het mooiste natuurgebied van Hendrik-Ido-Ambacht noemen. Onder de kiezers wordt een wadloopexcursie op Sophiapolder en een prachtig fotoboek over het eiland verloot.

Vrolijkste stemhokje
Bij de opgeknapte entree naar het voetveer naar de Sophiapolder plaatste Stichting Het Zuid-Hollands Landschap het vrolijkste stemhokje van Nederland. Met een groen potlood kon in de stralende zon worden gestemd op het mooiste natuurgebied van de gemeente. Kanshebbers waren naast de Sophiapolder, recreatiegebied Sandelinge-Ambacht, Baxpark, Sophiapark en Crezeepolder.

Start vaarseizoen
De opkomst was hoog, mede doordat de verkiezing samenviel met de feestelijke start van het vaarseizoen naar Sophiapolder en de heropening van de opgeknapte entree aan de Veersedijk 301. De entree is door de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht publieksvriendelijk ingericht. Er zijn een picknicktafel, fietsenstalling en nieuwe informatiepanelen geplaatst. Het project werd gefinancierd met steun van de provincie Zuid-Holland. Naast Stichting Het Zuid-Hollands Landschap zijn ook de Waterscouting De Vikings en het Historisch Genootschap te vinden op de informatiepanelen.

Vaar mee
Vanaf maart tot en met oktober varen de vrijwillig schippers van Sophiapolder u iedere woensdag, zaterdag en zondag gratis over naar de winnaar van deze ludieke verkiezing: Natuureiland Sophiapolder. Kijk voor de vaartijden op www.zhl.nl/sophiapolder.

Kom wadlopen
Wilt u wadlopen op dit avontuurlijke natuureiland? Kijk dan op de website van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap: www.zhl.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.