Home » Nieuws » Lokaal » Nieuwe opleiding op het Loket!

Nieuwe opleiding op het Loket!

Het Loket, de Zwijndrechtse school voor beroepsgericht onderwijs heeft een nieuwe en unieke opleiding: Media & Design
Nieuwe opleiding op het Loket!

Het Loket kent een nieuwe en unieke opleiding: ‘Media & Design’

Door: Jan O’teur

Zwijndrecht – Het Loket Zwijndrechtse Waard is dé school voor beroepsgericht onderwijs in de Zwijndrechtse Waard. De school herbergt diverse vormen van beroepsgericht onderwijs zoals twee VMBO-scholen, diverse MBO-opleidingen en een praktijkschool. De nieuwste opleiding op deze school is er echt een van deze tijd: Media & Design.

Media & Design, een unieke opleiding
“Heb jij talent om te werken met je hoofd en handen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het Loket is de school voor beroepsgericht onderwijs in de Zwijndrechtse Waard, die jouw talenten samen met je persoonlijke coach onderzoekt en ontwikkelt, zodat je in de toekomst kunt werken met de modernste technieken. Beroepsgericht wil zeggen dat je veel praktijk krijgt in combinatie met theorie. Zo leer je het beste is onze overtuiging. Ook loop je regelmatig stage in bedrijven en instellingen zodat je zelf hetgeen je bij ons geleerd hebt, in het echt kunt uitproberen”.

Zo luidt een deel van de tekst in de uitnodiging aan leerlingen van groep 8 van de lagere scholen om op 18 januari een kijkje te komen nemen op de open dag van het Loket. Op deze open dag presenteert het Loket naast alle bestaande opleidingen op het gebied van techniek, zorg en welzijn, economie en groen een nieuwe opleiding, die gericht is op de laatste ontwikkelingen op het gebied van Media en Design en die uniek is in Nederland.

“Deze opleiding is ontwikkeld omdat er een grote behoefte bestaat aan vakmensen in de creatieve sector”, vertelt Chrétien Geertzen, directeur van het Loket. “De opleiding is samen met het Da Vinci College uit Dordrecht opgezet en combineert VMBO-onderwijs met MBO-onderwijs. De leerlingen krijgen vanaf dag 1 te maken met zowel de theorie als de praktijk van de verschillende mogelijke specialisaties op het gebied van Media en Design. Ze kunnen zich specialiseren als Mediaspecialist, specialist op het gebied van Sound & Vision, Signmaking & Carwrapping of Environment Design. Na afronding van de opleiding kunnen ze doorstromen naar een gerichte vakopleiding zoals bijvoorbeeld het Grafisch Lyceum in Rotterdam”.

Een all round opleiding voor een modern beroep
Mijn vraag aan welke beroepen ik bij de verschillende specialisaties moet denken wordt beantwoord door Piet de Groot, leraar Media & Design: “Bij het vakgebied Mediaspecialist moet je denken aan beroepen als journalist, ontwerper van computerspellen en App’s, webbouwer, desktoppublisher en zelfs vlogger of E-sporter. Sound & Vision leidt je op voor beroepen zoals fotograaf, cameraman en geluidstechnicus. Bij Signmaking & Carwrapping moet je denken aan het ontwerpen, produceren en aanbrengen van kleurfolies op bijvoorbeeld auto’s, gebouwen en dergelijke. Environment Design leidt op tot beroepen als standbouwer, etalateur en binnenhuisarchitect”.

“Van onze leerlingen verwachten we wel, dat ze zelf het nodige mee brengen”, vervolgt Chrétien Geertzen. “Ze moeten creatief zijn met hun hoofd en handen, niet bang zijn om in het Engels te communiceren en ook niet bang zijn voor krachtige IMac computers, virtual reality of voor foto en video techniek. De opleiding is echt niet voor iedereen weggelegd, want in een tijd waarbij snelheid en onderscheidend vermogen belangrijk zijn, moet er wel op niveau gepresteerd worden. Deze opleiding staat daar garant voor, want alleen de allerbeste leerlingen hebben middels een geschiktheidsprocedure toegang tot deze unieke opleiding”.

“Wij leren ze in ons Atelier met de meest moderne technische hulpmiddelen om te gaan, aldus Piet de Groot. “Zo beschikken we onder andere over iMac desktop computers met alle Adobe software, een A0 full colour kleurenprinter, geschikt voor het bedrukken van allerlei materialen, een warmdruk kledingpers om T-shirts en andere kleding te bedrukken, foto- en videotoestellen met een eigen studio voor bewerking en de modernste presentatie apparatuur”.

“Wij leren onze leerlingen niet alleen om te gaan met al deze dure moderne middelen, maar wij leren ze ook – en dat is minstens even belangrijk – hoe zij moeten omgaan met hun toekomstige klanten. We leren ze ook hoe ze hun plannen, ideeën en producten aan de man moeten brengen, hoe ze ze moeten presenteren, zo nodig verdedigen en uiteindelijk verkopen. Ons doel is om specialisten op het gebied van Media & Design af te leveren, die voldoen aan de hoge eisen, die deze moderne tijd aan ze stelt”, aldus een enthousiaste Chrétien Geertzen tot slot.

Meer informatie over de opleiding Media & Design, alsmede een aanmeldingsformulier voor deze opleiding kunt u vinden op www.mediaendesign.com.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.