Home » Nieuws » Lokaal » Obs De Bron voert Shakespeare voor Dummies op

Obs De Bron voert Shakespeare voor Dummies op

Joël Westfa en Luna de Boeck speelden vijf voortreffelijke voorstellingen.
Obs De Bron voert Shakespeare voor Dummies op
Fotografie: Ruud van der Wel

H.I.Ambacht – Sinds enkele jaren heeft obs De Bron een speciale commissie leerkrachten die zich bezighoudt met het culturele aspect van de (school)opvoeding. “Bij veel scholen in het land is het onderdeel cultuur nog een ondergeschoven kindje. Als De Bron hebben wij de beschikking over een ongekend schitterend theater.”

“En daar willen we dan ook dankbaar gebruik van maken. Iedere groep treedt minimaal één keer per jaar op en dan zitten de andere groepen in de zaal als aandachtig toeschouwer. Op die wijze proberen we de kinderen aan zelfvertrouwen te laten winnen”, vertelt directeur Wouter de Roon. “Onze speciale cultuurcommissie, waar de juffen Aletta van Pelt, Richelle Schot en meester Roald van der Laan zitting in hebben, zorgt ook elk jaar voor een groepsdoorbrekend groot evenement. Dit jaar is dat de bewerking geworden van een stuk van Shakespeare. Het heeft de naam meegekregen ‘Shakespeare voor Dummies’.”

“Het theaterstuk is geschreven door de leerkrachten van de commissie en in deze productie spelen kinderen van de hele school mee. Er zijn speciale audities gehouden. Ook de muziek en het decor is zelf gecomponeerd en ontworpen door kinderen en leerkrachten en enthousiaste ouders hebben geholpen bij het maken van de kleding”, gaat Wouter vol enthousiasme verder. Na een heel jaar voorbereiding en oefenen op de woensdagmiddagen was het deze dan zover.

Afgelopen maandag was de grote culturele dag op De Bron. “We hadden twee versies van het theaterstuk. De verkorte versie voor de kinderen van de onderbouw en de uitgebreide versie voor de bovenbouwkinderen. En als toetje werd het theaterstuk ’s avonds ook nog een keertje opgevoerd voor alle ouders en leerkrachten. Wij willen de cultuurcommissie enorm bedanken voor hun inzet. En natuurlijk een enorm compliment, want het was enorm zwaar om in de hitte van ruim dertig graden buiten vijf keer te vlammen”, besluit de directeur van De Bron.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.