Home » Nieuws » Lokaal » Ondernemende kinderen tellen mee!

Ondernemende kinderen tellen mee!

Ondernemende kinderen tellen mee!

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De “Beren” (groep 5 en 6) van de John F. Kennedyschool locatie Volgerlanden publiceren hun eigen prentenboek “Een Koning in Afrika”.

Onlangs, tijdens het thema Wereldkinderen, waren de kinderen verhalen aan het vertellen over Afrika. Jade Luxwolda had mooie tekeningen gemaakt en samen met Twan Vissers kwam de groep op het idee om hier een boek van te maken. Jade ging nog meer tekeningen maken en met de hele groep is er een tekst gemaakt in dichtvorm. Vervolgens hadden ze het netjes ingebonden en klaar was de eerste versie van “Een Koning in Afrika”. Toen dachten de kinderen opeens terug aan hun bezoek aan Drukkerij Dekkers in Dordrecht. “Zou het niet leuk zijn om er een echt prentenboek van te laten maken.” Maar ja…. hoe pak je dat aan?

In het kader van het project “KlasseKas”, een leermiddel voor het basisonderwijs om kinderen op jonge leeftijd verantwoord en ondernemend met geld te leren omgaan, maakten de kinderen een afspraak met Drukkerij Dekkers. De onderhandelingen verliepen goed en er werden 75 prentenboeken gedrukt. Deze hebben ze tijdens de thema-afsluiting allemaal verkocht en met de winst van het boek zijn de kinderen nu gestart met een moestuin in de klas.

Met de KlasseKas kunnen kinderen zo echt mogelijk projecten opzetten, onderhandelen, wekelijks vergaderen, doelen stellen, begroten en winst maken. Natuurlijk koppelen de groepsleiders daar hun taal-, reken- en jenaplan doelen aan. Een geweldig leuk en leerzaam project, want ondernemende kinderen tellen mee!

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.