Home » Nieuws » Lokaal » Ook in de Biesbosch is meimaand fietsmaand

Ook in de Biesbosch is meimaand fietsmaand

Ook in de Biesbosch is meimaand fietsmaand

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in mei diverse fietsexcursies. Onderweg vertelt een Biesboschgids van alles over de flora en fauna.

Bewonder hoe de knoppen aan de bomen uitkomen en hoe de Biesbosch langzaam in bloei komt. Luister naar de vogels die volop hun voorjaarslied zingen. Fiets langs plekken, die een rijk verleden kennen.

De Fietstocht Nieuwe Dordtse Biesbosch gaat onder leiding van een Biesboschgids naar en door het nieuwe natuurgebied de ‘Nieuwe Dordtse Biesbosch’. Dit gebied wordt de komende jaren met nieuwe recreatievoorzieningen uitgebreid. Bij de ontwikkeling staat de samenhang tussen water, natuur en recreatie centraal. De tocht vindt plaats op 1,8,15,22 en 29 mei. De totale fietsroute is ongeveer 25 km lang en duurt 3,5 uur. De kosten bedragen € 5,50 voor volwassenen en € 4,20 voor 65+/ kinderen van 4 t/m 12 jaar.

De Noordwaard fiets- en wandeltocht is een ontdekkingstocht door de Noordwaard. Fiets onder leiding van een Biesboschgids naar het veer bij Kop van ’t Land. Aan de overkant, in de Brabantse Biesbosch staat er koffie met gebak klaar. Daarna volgt een stevige wandeling door de Noordwaard. Ondertussen vertelt de gids over de ontwikkelingen in het gebied. Na de wandeling is er tijd om even bij te komen en te genieten van een lunch. Vervolgens fiets je terug naar Biesboschcentrum Dordrecht. De tocht vindt plaats op 2,16 en 30 mei. De totale duur van de fiets- en wandeltocht is 6 uur. De kosten bedragen € 18,00 voor volwassenen en € 13,50 voor 65+/ kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Bij Biesboschcentrum Dordrecht is een fietsfolder met routes door de Biesbosch gratis verkrijgbaar voor degene die liever zelf op pad gaan. Daarnaast is de Biesbosch opgenomen in de Landelijke fietsroute LF 12 Maas- en Vestigingroute van het Landelijk Fietsplatform. De Biesboschroute van de ANWB is 48 km lang en gaat door de Hollandse en Brabantse Biesbosch. Beiden routes zijn tegen een kleine vergoeding te downloaden via www.anwb.nl/fietsen .

Voor deelname of meer informatie neem contact op met Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, T. 078-630 53 53, info@biesbosch.org.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.