Home » Nieuws » Lokaal » Opleidingsmarkt over werken in de zorg op 27 januari

Opleidingsmarkt over werken in de zorg op 27 januari

Rutger: “Als anesthesiemedewerker moet je stevig in je schoenen staan!”
Opleidingsmarkt over werken in de zorg op 27 januari

Regio – Schoolverlaters die een carrière in de zorg wel zien zitten, zijn van harte welkom in het Albert Schweitzer ziekenhuis (locatie Dordwijk, Dordrecht) op vrijdag 27 januari. Van 16.00 tot 20.00 uur is er dan een Opleidingsmarkt waar je vrij kunt inlopen voor informatie over scholing en beroepen in de zorg.

Een van de beroepen waar veel behoefte aan is de komende jaren, is anesthesiemedewerker. Rutger (33) vertelt graag over zijn vak: “Op de operatiekamer heeft iedereen zijn of haar eigen taak. De arts opereert, de OK-assistent zorgt voor de instrumenten, de anesthesiemedewerker brengt samen met de anesthesioloog patiënten onder narcose en houdt de vitale functies in de gaten. Gaat het niet goed, dan moet je snel beslissingen nemen.”

Kort geleden ging een patiënte opeens hard achteruit tijdens een operatie door een inwendige bloeding, vertelt Rutger. “We zijn samen twee uur bezig geweest om haar er weer bovenop te krijgen. Zo mooi als dat lukt. Ik heb dan echt wel even klamme handjes, maar het is juist die spanning die het werk voor mij zo interessant maakt. Je moet dus wél stevig in je schoenen staan.”

Het is maar één van de boeiende beroepen waar je meer over te weten kan komen op de markt. Wat te denken van verpleegkundige (al dan niet gespecialiseerd), functielaborant of röntgenlaborant? Ook over artsenstudies op universitair niveau is er informatie.

Er staan scholen op de markt die informatie geven over hun opleidingen. Daarnaast geven ziekenhuismedewerkers rondleidingen op diverse afdelingen en in het Skillslab, het onderwijslokaal waar realistische omstandigheden kunnen worden nagebootst om zorgprofessionals te trainen. Wie later wil werken in de zorg, moet de markt vooral niet aan zich voorbij laten gaan!

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.