Home » Nieuws » Lokaal » Penta College bezoekt EPS

Penta College bezoekt EPS

Leerlingen, begeleiders en EPS-voorlichters zijn enthousiast over het bedrijfsbezoek aan EPS.
Penta College bezoekt EPS

Een bedrijfsbezoek is de beste manier om kennis te maken met een bedrijfstak

H.I.Ambacht – Afgelopen woensdag 28 juni brachten 18 leerlingen van het Penta College CSG De Oude Maas uit Spijkenisse een bezoek aan het laboratorium van EPS in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij waren door EPS uitgenodigd om kennis te komen maken met de bedrijfstak, waarin zij na hun studie aan de slag willen gaan!

EPS in H.I.Ambacht
“Met het bezoek van deze scholieren wil EPS graag een bijdrage leveren aan de kennis van deze leerlingen voor wat betreft de vele toepassingen van chemie in het dagelijkse leven”, vertelt Brendan Catlow, managing director van EPS. “Bovendien willen wij hen een goede indruk geven van de carrièremogelijkheden binnen de chemische industrie. Daarom geven wij de leerlingen veel informatie over de soort chemie die hier bij EPS wordt gebruikt”.

EPS is sinds 1 juni onderdeel van Sherwin-Williams, de grootste verf- en coatingspecialist ter wereld. EPS is sinds 1990 in Hendrik-Ido-Ambacht gevestigd en behoort met zo’n 50 werknemers tot de grotere bedrijven in deze plaats. EPS ontwikkelt, produceert en verkoopt bindmiddelen op waterbasis. Deze bindmiddelen worden verwerkt in verf en coatings voor alle mogelijke toepassingen. Bindmiddelen zijn een zeer belangrijk ingrediënt van verf. Op de kleur van de verf na levert het namelijk bijna alle eigenschappen van de verf.

Het Penta College
“De 15 jongens en 3 meisjes, die EPS bezochten zijn gemiddeld 15 jaar oud en zitten allemaal in de 3e klas van de Techno Mavo, een onderdeel van de VMBO vestiging ‘De Oude Maas’ in Spijkenisse”, vertelt Joke Gauvin, die de leerlingen tijdens het bedrijfsbezoek begeleidt. “Het bijzondere aan de Techno Mavo is, dat leerlingen naast theorielessen ook een praktijkvak volgen. Voor deze leerlingen is dat de Procestechniek.

Mavo leerlingen volgen in het 3e en 4e jaar 4 lesuren per week praktijklessen, deels op school en deels bij een MBO uit het samenwerkingsverband, dat wij hebben met andere opleidingsinstituten. Voor Procestechniek zijn dat STC-Brielle, waar een speciaal voor de procesindustrie opleidings- en trainingscentrum is opgericht en RDM-campus in Rotterdam. Dat wij het goed doen blijkt wel uit de status Excellente School, die door het Ministerie al sinds 2013 aan de Techno Mavo is toegekend”.

Een leerzaam bedrijfsbezoek
“Het doel van dit bedrijfsbezoek is een kennismaking met een bedrijfstak. EPS is voor de leerlingen, die natuurkunde en scheikunde in hun pakket hebben wat dat betreft heel interessant als toekomstige stageplek of werkgever”, vertelt Rob Sies, docent scheikunde van het Penta College. “Tijdens het bedrijfsbezoek kunnen leerlingen toetsen of het beroep, dat zij voor ogen hebben wel bij hen past en of zij zichzelf dit werk in de toekomst ook zien doen”.

Het bedrijfsbezoek is opgebouwd rond een bezoek aan het laboratorium van EPS, waar de leerlingen een opdracht uitwerken om verf te maken en daarvan verschillende eigenschappen te testen. Joke Gauvin: “Zeker de helft van onze leerlingen heeft aangegeven te overwegen een laboratorium-opleiding te gaan volgen. Het is belangrijk dat zij een indruk krijgen wat werken op een laboratorium precies inhoudt”.

“Door de leerlingen in het werkveld uit te nodigen ze zelf te laten ervaren hoe een laboratorium werkt gaat de chemische industrie veel meer leven voor deze leerlingen. Als EPS willen wij graag toekomstige generaties inspireren en net zo enthousiast maken voor chemie als wij dat zijn over onze industrie”, aldus Brendan Catlow, managing director van EPS. Nu, enthousiast waren ze zeker zoals op de groepsfoto met leerlingen, begeleiders en EPS-voorlichters te zien is!

Tekst en foto’s: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.