Home » Nieuws » Lokaal » Plaatsing bloembakken Jupiterstraat Zwijndrecht

Plaatsing bloembakken Jupiterstraat Zwijndrecht

Plaatsing bloembakken Jupiterstraat Zwijndrecht

Zwijndrecht – Twee bewoners van de Jupiterstraat, Jordy van Nijenhuis en Margareth van Weert, spraken eerder uit graag twee bloembakken te laten plaatsen en zelf (samen met hun buren) onderhouden. De bloembakken zijn bedoeld om het verkeer in de straat af te remmen. Zij zijn van mening dat er veel te hard gereden wordt in de straat. Er wonen veel kinderen in de straat, dus daarom erg belangrijk dat er niet te hard wordt gereden.

De Jupiterstraat is een 30-weg, maar ingericht als 50-weg. Half maart is een vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. De Jupiterstraat is een straat in een wijk waar veel jonge onvoorspelbare kinderen wonen. De huidige voorzieningen(twee drempels) zijn absoluut niet voldoende. Er wordt vaak harder dan 30 gereden. Dat levert in de straat met regelmaat angstmomenten op.

Inmiddels hebben gesprekken met buren plaatsgevonden en is het plaatsen van de bakken realiteit geworden, dinsdag 20 juni zullen de bakken geplaatst worden. In de middag om 16.45 uur zullen door initiatiefnemer Jordy Nijenhuis en een gemeentemedewerker de vaste beplanting worden geplant, onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. De bewoners van de straat zijn uitgenodigd om dit bij te wonen. De initiatiefnemers houden de verantwoording voor de bakken en de inhoud ervan. Dat houdt in dat zij zelf het onderhoud gaan doen.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.