Home » Nieuws » Lokaal » Plannen bestrijding fileknelpunten A15, A16 en Sandelingen gepresenteerd

Plannen bestrijding fileknelpunten A15, A16 en Sandelingen gepresenteerd

Plannen bestrijding fileknelpunten A15, A16 en Sandelingen gepresenteerd

H.I.Ambacht/Zwijndrecht – Afgelopen maandagavond 13 februari vond in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht de vervolgbijeenkomst ‘Bereikbare Drechtsteden’ plaats. Lokale ondernemers en de gemeentes Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht tekenden vorig jaar een intentieverklaring voor de bestrijding van een aantal hardnekkige fileknelpunten in de regio.

Specifiek voor Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht betrof dit de aanpak van de Sandelingenknoop en de fileproblematiek op de A15 en A16. Volgens Arie Mol, voorzitter van de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO), was de bijeenkomst een gelegenheid waarbij men bij uitstek kon laten zien dat de problematiek door het lokale bedrijfsleven zeer serieus genomen wordt.

“De afgelopen periode is er veel bereikt voor bereikbare Drechtsteden”, schrijft Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. “Gezamenlijk hebben we de A15 met brede politieke steun op de landelijke agenda gezet.” Tijdens de bijeenkomst vertelde Jantien Heijdeman van Rijkswaterstaat over de werkzaamheden die concreet op de planning staan. Voor de A15 richting Gorinchem geldt dat de bestaande spitsstrook wordt opgeheven en dat er een permanente derde rijstrook tussen de N3 Papendrecht en Sliedrecht-Oost wordt aangelegd. Richting Rotterdam wordt een weefvak tussen Sliedrecht-West en de N3 Papendrecht aangelegd.

Aanpak Sandelingenknoop
De Sandelingenknoop is een belangrijk knooppunt in de A16 van en naar de bedrijventerreinen en woongebieden van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Het verkeer stroomt hier vooral in de spits niet goed door. Om dit te verbeteren, wordt op termijn de rijstrook rechtdoor vanaf het viaduct richting Hendrik-Ido-Ambacht verdubbeld. En er komt een vrije strook rechtsaf naar de oprit in de richting van Rotterdam. Binnenkort is er meer concrete informatie beschikbaar over deze werkzaamheden.

Gezamenlijke aanpak, gezamenlijke financiering

De aanpak van de Sandelingenknoop is een project waarin de Drechtsteden, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, ondernemersorganisaties en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht samen optrekken. Het project wordt gezamenlijk gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regio.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.