Home » Nieuws » Lokaal » Politieke partij Ambacht Uw Belang zegt duidelijk NEE tegen Yulius!

Politieke partij Ambacht Uw Belang zegt duidelijk NEE tegen Yulius!

Politieke partij Ambacht Uw Belang zegt duidelijk NEE tegen Yulius!

Daarom steunde A.U.B. als enige partij actief de protestmars tegen de vestiging van Yulius!
A.U.B. vindt dat door de vestiging van Yulius het risico toeneemt en de veiligheid afneemt!

A.U.B. is vanaf het begin al tegen een vestiging van Yulius aan de Zuidwende of elders in onze Gemeente.
Als er overlast is in Dordrecht, rond Yulius aan het Kasperspad, dan heeft A.U.B. geen risicoanalyse nodig om vast te stellen of een vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht overlast zou kunnen geven!

Het antwoord van A.U.B. is duidelijk! Geen nieuwe vestiging van Yulius of soortgelijke instellingen. Het gaat A.U.B. namelijk niet om het belang van Yulius, maar om uw belang! Ambacht Uw Belang maakt zich ernstige zorgen over de verhoging van het risico en de excessen die door een eventuele vestiging van Yulius zouden kunnen ontstaan. Deze zullen de veiligheid of het veiligheidsgevoel van onze burgers negatief beïnvloeden. Juist die veiligheid en de leefbaarheid heeft A.U.B. elke keer als kernpunten in het verkiezingsprogramma staan, omdat veiligheid de basis is van ons functioneren.

A.U.B. is natuurlijk niet tegen de behandeling van mensen in de geestelijke gezondheidszorg. Iedereen kan zelf of binnen de familie in aanraking komen met mensen die overspannen, depressief of fobisch (angstig) zijn. Het gaat ons juist om de kleine groep patiënten die wel schade aan anderen zouden kunnen berokkenen. Dat verhoogt ons veiligheid en veiligheidsgevoel niet. A.U.B. wil vooral benadrukken, ook al zou er (voorlopig) niets gebeuren, dat het veiligheidsgevoel van onze burgers er op achteruit gaat. Dat kunnen wij in ons dorp, als politiek niet laten gebeuren!

Het is bekend dat het aantal zelfdodingen op treintrajecten dicht bij geestelijke instellingen veel groter is. Ook dat gegeven geeft volop risico: A16, A15, Betuwelijn of rangeerterrein Kijfhoek, maar het kan ook de singel langs de Ambachtse Zoom zijn waar onze kinderen langs fietsen. Misschien niet nu, maar over 10 jaar. Uw kind of kleinkind fietst langs de bushalte terwijl er net iemand de controle kwijt is. Het gaat misschien goed, jaren goed ……. maar is het uw kind waard om te testen of elke behandeling veilig is en goed gelukt is. Nee, daar is geen garantie voor te geven. Pappen, nathouden en maar weer terugkomen voor behandeling. Ambacht Uw Belang kan en wil niet medeverantwoordelijk zijn voor een klein of groot slachtoffer. Wij zouden onszelf dan niet meer in de spiegel aan kunnen kijken. Werkgelegenheid gaat niet boven veiligheid. Geldelijk gewin gaat niet boven veiligheid.

Onze burgers die het niet meer aandurven om hun kinderen alleen buiten te laten spelen, hun achterdeur constant op slot doen, een schutting neerzetten of niet meer door een brandgang durven. Is dit overdreven? Dat vind ik niet. Het gaat immers om dat ene moment. Op 31 juli was er een dergelijk moment bij Yulius aan de Elzengaarde, een steekpartij. Op televisie zie ik dat iemand wordt vrijgesproken. Hij heeft zijn broer doodgestoken. Hij weet het niet meer omdat de cannabis niet goed samenging met zijn medicatie. Hij is psychotisch.
Waarom moet onze Gemeente dat ondergaan? Ambacht Uw Belang vindt ook dat wij als maatschappij mogen zeggen: “Wij willen dit risico niet ondergaan!”. Yulius heeft zelf bij de door mij bijgewoonde rondleiding gezegd dat er natuurlijk wel eens wat gebeurt. Maar daar wordt dan bij gezegd dat daar goede afspraken over zijn gemaakt met o.a. de politie. Daar is wekelijks overleg mee en dat verloopt prima….. De volgende dag na de rondleiding door Yulius laat ik mijn vrouw de nieuwe locatie aan de Elzengaarde zien. Wel heel toevallig wordt er op dat moment iemand vanuit Yulius een politieauto ingebracht en meegenomen. Van iemand, werkend in de kinderopvang, hoor ik dat er af en toe iemand buiten het hek staat en lange tijd naar de kinderen kijkt. De politie wordt gebeld en zij brengen hem weer netjes weg. Niets gebeurd toch….? Van een ander hoorde ik dat iemand in vieze rare kleding zijn piemel uit zijn broek haalde, vlak voor haar dochter, die wachtte bij de bushalte op de Laan van Welhorst. Gelukkig kwam de bus er net aan. Niets gebeurd toch…….? Van een mevrouw, hoofd van een vestiging begeleid zelfstandig wonen (niet van Yulius), hoor ik dat dit soort locaties ook nog wel eens verkeerde personen aantrekt. Voor de jongens komen er vaak asociale groepjes voor de deur hangen en voor de meisjes trekt het loverboys aan. Zij zijn immers makkelijk beïnvloedbaar. Er is een steekpartij geweest binnen hetzelfde pand van Yulius. Hierbij raakte iemand gewond. Niets gebeurd toch……………?

Iedereen kan roepen er gebeurt toch bijna nooit wat, maar mogen wij dat risico bewust aanvaarden? Wat is bijna? 1 incident is al te veel. Of vindt het college dat wij naïef zijn dat wij onze kinderen nog buiten laten spelen? Dat kan toch in de stad ook niet. Daarom ben ik nu juist in Hendrik-Ido-Ambacht gaan wonen! Hier voel ik mij veilig. Hier kunnen mijn kinderen nog spelen. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat. Maar het veiligheidsgevoel is hier al jaren erg goed. Dat is belangrijk. Daar gaat alles om!. Dat moeten wij vasthouden. Anders kan ik net zo goed niet in Hendrik-Ido-Ambacht wonen!

2.700 handtekeningen kunnen we als College en Gemeenteraad niet negeren. Er liepen meer dan 250 mensen mee met de demonstratie. Ook weet Ambacht Uw Belang zeker dat een eventuele vestiging van Yulius de verkoop van woningen in Ambacht negatief zal beïnvloeden. Het is naïef als politici dat niet erkennen.

Nogmaals het gaat niet om mensen die ongevaarlijk zijn voor anderen, een groepje geestelijk beperkte mensen die boodschappen gaan doen. Zij staan voor je, bij de kassa. Geen probleem. Maar het gaat om uw (klein)kind die bij de bushalte speelt waar ook net die pedofiel op de bus staat te wachten. Nu maar kijken of de behandeling heeft geholpen……? Dit soort mogelijke risico’s kunnen en mogen wij niet accepteren!!!!!!.

Daar gaat het de politieke partij Ambacht Uw Belang (A.U.B.) om!!!
Om Uw Belang en niet om het belang van Yulius!

Hans Groos
Fractievoorzitter Ambacht Uw Belang (A.U.B.)
Kijk voor de uitgebreide tekst ook eens op www.a-u-b.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.